České jídlo: Kavárenský povaleč si založil mobilní kavárnu na kole | Recepty.Blesk.cz

České jídlo: Kavárenský povaleč si založil mobilní kavárnu na kole

Foto
Foto: Café Bike
14.10.2016 / 06:00

Dobrou kávu má ráda spousta lidí. Existují tací, kteří se na její ochutnávání specializují a ujíždí si na všech možných druzích přípravy. Jiným stačí, že jim v kavárně podají lahodnou kávu s krásnou vůní a cítí se příjemně. Láska ke kávě se stala osudnou i Tomáši Holubovi.

„Cafe Bike je zhmotněním mého snu o dětství, ale dlouho jsem se k tomu nedostal. Asi po dvaceti letech v korporátní praxi a různých pozicích v řízení lidských zdrojů jsem dospěl k závěru, že to stačilo. Loni na jaře jsem začal kompromisně tvořit ne kavárnu, ale mobilní kavárnu a tu reálnou, na té děláme teď a snad v listopadu ve Vršovicích otevřeme,“ sdělil nám Tomáš.

 • 

Jak moc se musíte jako barista vzdělávat, abyste si mohl otevřít kavárnu? „Odborníci by se na mě asi koukali skrz prsty, protože jsem samouk, ale pokud se jedná o ochutnávání kávy, tak jsem člověk, který má za sebou více jak dvacetiletou praxi v povalování se v kavárnách.  Mám to hrozně rád, takže mohu srovnat, co je a co není dobrá káva.“

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

StarDance

Další zklamání Třeštíkové ze StarDance:…

Spisovatelka Radka Třeštíková (37) v poslední době vložila mnoho sil do příprav na taneční soutěž…

celý článek »

Krimi

Smrtící exploze paneláku v Prešově: Děsivá…

Ohlušující exploze, pád části dvanáctipatrové budovy a následný požár. Zoufalství lidí z prešovského…

celý článek »

Vánoční zprávy

Divoký Mikuláš u českých hvězd: Kdo pustil…

Hartusení, hudrování, řetězy a vidle, ale i čáka, andělská svatozář a bělostná křidélka. Mikuláši,…

celý článek »

VIP sport

Šílenost v Moskvě. Bývalý spoluhráč Plekance:…

Udělal šílenou věc! Obránce klubu Ottawa Senators Nikita Zajcev naplánoval únos vlastních dcer. Holčičky…

celý článek »