Dobrou kávu má ráda spousta lidí. Existují tací, kteří se na její ochutnávání specializují a ujíždí si na všech možných druzích přípravy. Jiným stačí, že jim v kavárně podají lahodnou kávu s krásnou vůní a cítí se příjemně. Láska ke kávě se stala osudnou i Tomáši Holubovi.
„Cafe Bike je zhmotněním mého snu o dětství, ale dlouho jsem se k tomu nedostal. Asi po dvaceti letech v korporátní praxi a různých pozicích v řízení lidských zdrojů jsem dospěl k závěru, že to stačilo. Loni na jaře jsem začal kompromisně tvořit ne kavárnu, ale mobilní kavárnu a tu reálnou, na té děláme teď a snad v listopadu ve Vršovicích otevřeme,“ sdělil nám Tomáš.
Jak moc se musíte jako barista vzdělávat, abyste si mohl otevřít kavárnu? „Odborníci by se na mě asi koukali skrz prsty, protože jsem samouk, ale pokud se jedná o ochutnávání kávy, tak jsem člověk, který má za sebou více jak dvacetiletou praxi v povalování se v kavárnách. Mám to hrozně rád, takže mohu srovnat, co je a co není dobrá káva.“