Palačinkové těsto je dokonale jednoduché a přitom hutná božsky! Ať už si ráno chcete trošku zahřešit, nebo si potrpíte spíše na slanou snídani, palačinky vám splní každé snídaňové přání. Které se stanou vašimi favority?
Konečně začíná období sladkých jahod a kromě těch z dovozu se na pultech objevují i sladké české jahody. S čím jiným je kombinovat než se smetanou a zamotat do lehkého palačinkového těsta?
Jahodová bomba: Palačinkové rolky

Palačinky plněné smetanou a jahodami přimíhanými do želatiny. Podáváme chlazenécelý článek
Možná vám jablka přijdou příliš obyčejná na to, aby z nich šel vyrobit kulinářský zážitek. Když je ale zkombinujete s karamelem, mandlovými lupínky a svěží chutí zakysané smetany, vytvoříte z nich dokonalou nedělní snídani.
Jablečné palačinky s karamelovou náplní

Palačinky upečené s kolečky jablek, přelité karamelem, zakysanou smetanou a ozdobené mandlovými lupínky.celý článek
Myslíte si, že na palačinkách už není co vylepšovat? Pak vyzkoušejte tento recept na nadýchanou palačinku podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. V kombinaci s malinami a smetanou vás jistě přesvědčí, že změna je život.
Nadýchaná palačinka s malinami podle Zdeňka Pohlreicha

Určitě máte svůj osvědčený recept, jak připravovat palačinky. Pokud ale chcete vyzkoušet něco nového, pusťte se do nadýchané palačinky s malinami podle…celý článek
Pokud vás nebaví sladká snídaně a raději si ráno dáte nějaký slaný základ pro celý den, posnídejte palačinky v kombinaci se špenátem a sýrem. Tato slaná klasika snad nikoho nezklame.

Těsto na palačinky dochucené česnekem, cibulí, majoránkou a cukrem, zapečené v troubě a podávané se strouhaným sýrem a kopečkem zakysané smetanycelý článek
Pivo na lačný žaludek rozhodně doporučit nemůžeme. Ale taková pivní palačinka, to je úplně jiná báseň. Potírejte je krémovým sýrem a podávejte s kupou jarní zeleniny a bylinek.
I když hubnete do plavek, není důvod, proč byste si měli odepřít tak božskou věc, jakou jsou palačinky. Jen změňte suroviny na těsto. Možná vás překvapí, jak báječně mohou chutnat palačinky z pohankových vloček, špaldové mouky a sójového mléka.

Palačinky ze sójového mléka, vejce, medu, vody a pohankových vloček. Hotové placky zdobíme višněmi smíchanými s jogurtem a čokoládou.celý článek
VYZKOUŠEJTE RECEPTY:
TVAROHOVÉ KYNUTÉ BUCHTY
PUDINGOVÉ ŘEZY SE ZAKYSANOU SMETANOU
DALŠÍ RECEPTY NA SLADKÉ DEZERTY