Svíčková nebo zvěřina. Vyzkoušejte nejlepší recepty svátečních jídel | Recepty.Blesk.cz

Svíčková nebo zvěřina. Vyzkoušejte nejlepší recepty svátečních jídel

Foto: shutterstock.com
18.12.2017 / 06:00

Vánoční čas patří také hodování. A pokud jste si včera pochutnávali na křupavé drůbeží pečínce, je dnes ta správná chvíle na poctivou českou omáčku. Dokonale se k ní hodí nejen hovězí, ale také zvěřina. Inspirujte se recepty na božské sváteční jídlo.

 

 

Klasika všech klasik je samozřejmě svíčková na smetaně! Pokud ještě nemáte svůj osvědčený recept, inspirujte se tím naším. Mnoho hospodyněk si na svíčkovou netroufá, protože panuje názor, že je to opravdový "majstrštyk" každé kuchařky, my vám ale zaručujeme, že je zbytečné se přípravy obávat a že ji hravě zvládnete.

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Poctivá česká omáčka s dobře prošpikovaným pomalu pečeným hovězím masem se hodí pro dny všední i sváteční.celý článek

Se šípkovou, nebo se zelím? My tvrdíme, že ke kančí kýtě se nejlépe hodí kančí guláš. Jako přílohu můžete klidně podávat knedlíky, nejdokonaleji ale chutná s domácími bramborovými kroketami.

Pečená kančí kýta

Pečená kančí kýta

Ke kančí pečeni servírované na kančím guláši jsou nejvhodnější přílohou smažené bramborové krokety.celý článek

Tajemstvím božské chuti tohoto receptu na daňčí hřbet je čas na marinování. Maso v marinádě byste měli nechat alespoň přes noc, když to ale vydržíte celých 24 hodin, bude ještě lahodnější.

Marinovaný dančí hřbet v brusinkách

Marinovaný dančí hřbet v brusinkách

Marináda z červeného vína, brusinkového džemu, šípkových povidel, citronové šťávu a sušených brusinek dodá masu úžasnou chuť. Jako příloha se hodí knedlík,…celý článek

Pečeně ze zajíce je skvělá! Ať už se rozhodnete vyzkoušet pomalu dušeného zajíce se šípkovou omáčkou, upečete ho na medu nebo na smetaně, zaručujeme vám, že nikdo nebude litovat ani mít námitky.

Zaječí předky se šípkovou omáčkou

Zaječí předky se šípkovou omáčkou

Zvěřinu na našem talíři příliš často nemáme, což je škoda. Je chutná a navíc dietní, neobsahuje totiž téměř žádný tuk. Maso ze zajíce je navíc šťavnaté…celý článek

Zajíc na medu

Zajíc na medu

Zaječí stehna a hřbety pečené na zelenině skvěle doplňuje šťáva z medu, vína a vývaru. Měsíčky citronu ji dodají ten správný říz.celý článek

Je pro vás problém sehnat zvěřinu? Nevadí, připravte jednu z lahodných omáček, klenotů české kuchyně. A jako přílohu k nim podávejte samozřejmě poctivé domácí knedlíky. Jak na ně, vám poradíme v našem velkém knedlíkovém manuálu.

Velký knedlíkový manuál: Jak na klasické, karlovarské i hrníčkové

Velký knedlíkový manuál: Jak na klasické, karlovarské i hrníčkové

Nikde na světě nenajdete tolik receptů na knedlíky jako v Čechách. Aby se povedly, měly by mít suroviny, které na ně používáte, pokojovou teplotu.…celý článek

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Nad omáčky není! Řeč je samozřejmě o těch klasických, českých, které tolik milujeme. I když jste třeba přešli na dietnější stravu, jednou za čas si…celý článek

Diskuse k článku

.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Zelená rajčata nevyhazujte! Připravte z nich řízečky, čatní nebo je sterilujte

Pokud se vám letos úroda rajčat skutečně vyvedla, pak je možné, že vám jich ještě spousta nedozrálých zůstala na keříčcích. Nezoufejte a nevyhazujte je, můžete je skvěle využít v kuchyni.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Seriály, filmy, kino a TV

Válka v zákulisí StarDance: Pomsta za nevěru…

I když dřív patřila Lucie Hunčárová (32) ke stálicím StarDance, letos má smůlu a místo na parket…

celý článek »

Krimi

Vražda Kuciaka zblízka: Dceru Aleny Z. prý…

Už přes dva týdny sedí za mřížemi podezřelí z nájemné vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka (†27)…

celý článek »

Cestování

Sbalili děti a rozjeli se do světa. Mladá…

Tracy (35) a Rob (38) se rozhodli, že nechtějí, aby jejich děti vyrůstaly v rušném Sydney. Všechno…

celý článek »

VIP sport

Sparťan Juliš plakal na svatbě, kouč Hašek…

Ačkoliv je mu teprve 23 let, má toho fotbalista Lukáš Juliš za sebou poměrně dost. Kromě toho, že…

celý článek »