Vánoční čas patří také hodování. A pokud jste si včera pochutnávali na křupavé drůbeží pečínce, je dnes ta správná chvíle na poctivou českou omáčku. Dokonale se k ní hodí nejen hovězí, ale také zvěřina. Inspirujte se recepty na božské sváteční jídlo.
Klasika všech klasik je samozřejmě svíčková na smetaně! Pokud ještě nemáte svůj osvědčený recept, inspirujte se tím naším. Mnoho hospodyněk si na svíčkovou netroufá, protože panuje názor, že je to opravdový "majstrštyk" každé kuchařky, my vám ale zaručujeme, že je zbytečné se přípravy obávat a že ji hravě zvládnete.

Poctivá česká omáčka s dobře prošpikovaným pomalu pečeným hovězím masem se hodí pro dny všední i sváteční.celý článek
Se šípkovou, nebo se zelím? My tvrdíme, že ke kančí kýtě se nejlépe hodí kančí guláš. Jako přílohu můžete klidně podávat knedlíky, nejdokonaleji ale chutná s domácími bramborovými kroketami.

Ke kančí pečeni servírované na kančím guláši jsou nejvhodnější přílohou smažené bramborové krokety.celý článek
Tajemstvím božské chuti tohoto receptu na daňčí hřbet je čas na marinování. Maso v marinádě byste měli nechat alespoň přes noc, když to ale vydržíte celých 24 hodin, bude ještě lahodnější.
Marinovaný dančí hřbet v brusinkách

Marináda z červeného vína, brusinkového džemu, šípkových povidel, citronové šťávu a sušených brusinek dodá masu úžasnou chuť. Jako příloha se hodí knedlík,…celý článek
Pečeně ze zajíce je skvělá! Ať už se rozhodnete vyzkoušet pomalu dušeného zajíce se šípkovou omáčkou, upečete ho na medu nebo na smetaně, zaručujeme vám, že nikdo nebude litovat ani mít námitky.
Zaječí předky se šípkovou omáčkou

Zvěřinu na našem talíři příliš často nemáme, což je škoda. Je chutná a navíc dietní, neobsahuje totiž téměř žádný tuk. Maso ze zajíce je navíc šťavnaté…celý článek

Zaječí stehna a hřbety pečené na zelenině skvěle doplňuje šťáva z medu, vína a vývaru. Měsíčky citronu ji dodají ten správný říz.celý článek
Je pro vás problém sehnat zvěřinu? Nevadí, připravte jednu z lahodných omáček, klenotů české kuchyně. A jako přílohu k nim podávejte samozřejmě poctivé domácí knedlíky. Jak na ně, vám poradíme v našem velkém knedlíkovém manuálu.
Velký knedlíkový manuál: Jak na klasické, karlovarské i hrníčkové

Nikde na světě nenajdete tolik receptů na knedlíky jako v Čechách. Aby se povedly, měly by mít suroviny, které na ně používáte, pokojovou teplotu.…celý článek
Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Nad omáčky není! Řeč je samozřejmě o těch klasických, českých, které tolik milujeme. I když jste třeba přešli na dietnější stravu, jednou za čas si…celý článek