Svíčková nebo zvěřina. Vyzkoušejte nejlepší recepty svátečních jídel | Recepty.Blesk.cz

Svíčková nebo zvěřina. Vyzkoušejte nejlepší recepty svátečních jídel

Foto: shutterstock.com
18.12.2017 / 06:00

Vánoční čas patří také hodování. A pokud jste si včera pochutnávali na křupavé drůbeží pečínce, je dnes ta správná chvíle na poctivou českou omáčku. Dokonale se k ní hodí nejen hovězí, ale také zvěřina. Inspirujte se recepty na božské sváteční jídlo.

 

 

Klasika všech klasik je samozřejmě svíčková na smetaně! Pokud ještě nemáte svůj osvědčený recept, inspirujte se tím naším. Mnoho hospodyněk si na svíčkovou netroufá, protože panuje názor, že je to opravdový "majstrštyk" každé kuchařky, my vám ale zaručujeme, že je zbytečné se přípravy obávat a že ji hravě zvládnete.

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Poctivá česká omáčka s dobře prošpikovaným pomalu pečeným hovězím masem se hodí pro dny všední i sváteční.celý článek

Se šípkovou, nebo se zelím? My tvrdíme, že ke kančí kýtě se nejlépe hodí kančí guláš. Jako přílohu můžete klidně podávat knedlíky, nejdokonaleji ale chutná s domácími bramborovými kroketami.

Pečená kančí kýta

Pečená kančí kýta

Ke kančí pečeni servírované na kančím guláši jsou nejvhodnější přílohou smažené bramborové krokety.celý článek

Tajemstvím božské chuti tohoto receptu na daňčí hřbet je čas na marinování. Maso v marinádě byste měli nechat alespoň přes noc, když to ale vydržíte celých 24 hodin, bude ještě lahodnější.

Marinovaný dančí hřbet v brusinkách

Marinovaný dančí hřbet v brusinkách

Marináda z červeného vína, brusinkového džemu, šípkových povidel, citronové šťávu a sušených brusinek dodá masu úžasnou chuť. Jako příloha se hodí knedlík,…celý článek

Pečeně ze zajíce je skvělá! Ať už se rozhodnete vyzkoušet pomalu dušeného zajíce se šípkovou omáčkou, upečete ho na medu nebo na smetaně, zaručujeme vám, že nikdo nebude litovat ani mít námitky.

Zaječí předky se šípkovou omáčkou

Zaječí předky se šípkovou omáčkou

Zvěřinu na našem talíři příliš často nemáme, což je škoda. Je chutná a navíc dietní, neobsahuje totiž téměř žádný tuk. Maso ze zajíce je navíc šťavnaté…celý článek

Zajíc na medu

Zajíc na medu

Zaječí stehna a hřbety pečené na zelenině skvěle doplňuje šťáva z medu, vína a vývaru. Měsíčky citronu ji dodají ten správný říz.celý článek

Je pro vás problém sehnat zvěřinu? Nevadí, připravte jednu z lahodných omáček, klenotů české kuchyně. A jako přílohu k nim podávejte samozřejmě poctivé domácí knedlíky. Jak na ně, vám poradíme v našem velkém knedlíkovém manuálu.

Velký knedlíkový manuál: Jak na klasické, karlovarské i hrníčkové

Velký knedlíkový manuál: Jak na klasické, karlovarské i hrníčkové

Nikde na světě nenajdete tolik receptů na knedlíky jako v Čechách. Aby se povedly, měly by mít suroviny, které na ně používáte, pokojovou teplotu.…celý článek

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Nad omáčky není! Řeč je samozřejmě o těch klasických, českých, které tolik milujeme. I když jste třeba přešli na dietnější stravu, jednou za čas si…celý článek

Diskuse k článku

.

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Příběhy

Není voják jako voják: Sergej (72) v srpnu…

Rodilý Rus Sergej Magid (72) se v roce 1990 přestěhoval do Prahy, vzal si dceru bývalého politického…

celý článek »

Královské rodiny

To není normální, Meghan! Od nesnesitelné…

Meghan Markleová (38) opět bouří britskou veřejnost! Jen tři měsíce od porodu Archieho už má totiž…

celý článek »

Blesk tlapky

Petr chová 24 psů na malém pozemku s maringotkami.…

Štěkot 24 psů zpoza zaslepených oken tří maringotek, další hafan zavřený ve starém autě. Pro Petra…

celý článek »

VIP sport

Zarostlé Lužánky opět ožily! Legendární…

Stadion Za Lužánkami. Právě tady se Emil Zátopek v těchto dnech nesmazatelně zapíše do olympijských…

celý článek »