Zajíc na medu
Zaječí stehna a hřbety pečené na zelenině skvěle doplňuje šťáva z medu, vína a vývaru. Měsíčky citronu ji dodají ten správný říz.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Cibule nakrájejte na čtvrtky, mrkev na větší kusy, stroužky česneku nechte vcelku.
Stehna osolte, opepřete a opečte zprudka na oleji.
Pak je vyjměte, do pekáče přidejte máslo a na něm opečte cibuli a mrkev.
Přidejte med, víno, vývar, vše promíchejte, osolte a opepřete.
Maso vraťte zpět a pečte ho asi 50 minut při teplotě 220 °C.
V polovině pečení přidejte zaječí hřbety, měsíčky citronu, bobkový list a stroužky česneku. V průběhu pečení přelévejte maso výpekem.
Hodnotit recept: