Marinovaný dančí hřbet v brusinkách
Marináda z červeného vína, brusinkového džemu, šípkových povidel, citronové šťávu a sušených brusinek dodá masu úžasnou chuť. Jako příloha se hodí knedlík, ale i hruška máselného typu, nakrájená na plátky a lehce opečená na másle.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Připravte si marinádu na maso. Smíchejte červené víno, džem z brusinek, citronovou šťávu, brusinky a šípkový džem.
Dančí hřbet očistěte, zbavte všech šlach a omyjte. Osolte ho a jemně do něj vetřete nadrcený jalovec.
Poté ho naložte do marinády a přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky.
Přikryjte potravinářskou fólií a vložte na 24 hodin do chladničky.
Hřbet vyndejte a maso zprudka opečte po obou stranách, aby se zatáhlo.
Zabalte ho do alobalu a dejte dopéct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 30 minut. Pokud je hřbet větší, pečte déle na nižší stupeň (80 °C).
Po upečení nechte maso odpočinout, až pak ho vybalte z alobalu. Hřbet naporcujte na tenké plátky. Šťávu z výpeku použijte jako studenou omáčku.
Jako příloha se hodí hruška máselného typu, nakrájená na plátky a lehce opečená na másle.
Hodnotit recept: