Zaječí předky se šípkovou omáčkou
Zvěřinu na našem talíři příliš často nemáme, což je škoda. Je chutná a navíc dietní, neobsahuje totiž téměř žádný tuk. Maso ze zajíce je navíc šťavnaté a křehké.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Čtyři zaječí předky opláchněte, osušte, prošpikujte špekem, osolte, opepřete a zprudka opečte na rozpáleném oleji.
Poté maso vyjměte, přilijte olej a přidejte na drobné kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Když základ lehce ztmavne, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte zkaramelizovat.
Vmíchejte rajčatový protlak a po chvíli restování i šípkový protlak. Přilijte víno, přidejte koření, opečené maso a zalijte asi litrem vody či vývarem.
Vše duste přibližně 3 hodiny doměkka.
Nakonec maso vyjměte, omáčku osolte, opepřete a propasírujte.
Hodnotit recept: