Chlebíčky s kachním masem
Chlebíčky nemusí být jen nuda s vlašským salátem. Tyto podle receptu Marcela Ihnačáka se chlubí kachním masem a červenou cibulí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Červenou cibuli překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. V menším hrnci rozpálíme trochu olivového oleje a cibuli orestujeme do zlatohněda.
Osolíme a opepříme. Přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme šťávu z poloviny pomeranče a vinný ocet. Dobře promícháme a přikryté dusíme asi 20 minut, dokud nevznikne hustá marmeláda.
Upečené kachní maso obereme od kostí do mísy. Přidáme kachní výpek a lžíci najemno nasekané petrželky. Osolíme a opepříme.
Krajíce chleba opečeme na grilovací pánvi na troše olivového oleje z obou stran. Ugrilované chlebíčky potřeme z jedné strany česnekem.
Na každý krajíc chleba natřeme asi 1 lžíci cibulové marmelády, na ni poklademe kachní maso a ozdobíme několika lístky rukoly. Vše pokapeme pomerančovou šťávou.
Hodnotit recept: