Pečená kančí kýta | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pečená kančí kýta

150 min. | hlavní chod | 3 565 kJ | 1 kus

Ke kančí pečeni servírované na kančím guláši jsou nejvhodnější přílohou smažené bramborové krokety.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 kgkančí kýta
75 gslanina
250 gzelenina kořenová
70 gcibule kuchyňská
1 hrstkoření divoké
15 mlocet balsamico
1 kscitrón
75 gkompot brusinkový
75 gpovidla švestková
75 mlvíno červené

podle chuti

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 120
1.

Kančí kýtu očistěte (případně zbavte blány), protkněte slaninou. Jednu polovinu masa svažte provázkem a druhou nakrájejte na kostky. Osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji dozlatova.

2.

Na výpeku z masa orestujte nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zalijte trochou vody a přidejte koření. Vložte kostky orestovaného masa a pečte v troubě doměkka.

3.

Během pečení maso podlévejte a obracejte. Po upečení vyjměte, přidejte do šťávy povidla, brusinkový kompot, červené víno, svařený ocet, krátce povařte a následně šťávu se zeleninou propasírujte přes jemný cedník zpět na maso.

4.

Část masa vcelku dopečte v troubě rozehřáté na 200 °C. Před servírováním ho zbavte provázku a nakrájejte na porce.

5.

Kančí guláš servírujte na nahřátém talíři s bramborovými kroketami a porcí pečeného kančího medailonku.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz