Drůbeží pečínky na Boží hod: Recepty Zdeňka Pohlreicha i Jamieho Olivera | Recepty.Blesk.cz

Drůbeží pečínky na Boží hod: Recepty Zdeňka Pohlreicha i Jamieho Olivera

Foto: shutterstock.com
18.12.2017 / 06:00

K Vánocům patří také pořádně křupavá a šťavnatá drůbeží pečínka. Ať už milujete tradiční kachnu, krůtu nebo dietnější kuře, inspirujte se recepty slavných kuchařů a kuchařek.

 

 

Na pečeném kuřeti možná není nic objevného, ale když se podle Zdeňka Pohlreicha pustíte do baby kuřátek a upečete je s lahodnou nádivkou, určitě toho nebude nikdo litovat!

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Dozlatova upečená baby kuřátka se šťavnatou nádivkou zachutnají dospělým i dětem.celý článek

Když se rozhodnete péct vánoční krůtu v celku, připravte se na to, že z kuchyně jen tak neodejdete. Podle tohoto receptu Marcela Ihnačáka budete mít ale krůtí pečínku na stole raz dva. Jen jí před pečením dopřejte noc v lednici v marinádě. Uvidíte, že se to vyplatí.

Medovo-citronová krůta Marcela Ihnačáka

Medovo-citronová krůta Marcela Ihnačáka

Přes noc namarinovaná krůtí spodní stehna se před pečením ještě potřou směsí voňavého koření, česneku, medu a citronové šťávy.celý článek

Pokud chcete pečené kuře pojmout méně tradičně, inspirujte se receptem britského televizního kuchaře Jamieho Olivera. Jemnou chuť kuřete nádherně ovoní svěží chuť citronu, česneku a rozmarýnu.

Kuře s citronem a rozmarýnem podle Jamieho Olivera

Kuře s citronem a rozmarýnem podle Jamieho Olivera

Drůbeží pečínka s česnekem, citronem a rozmarýnem nejlépe chutná s dozlatova upečenými brambůrkami.celý článek

Kdo by nemiloval dozlatova upečenou křupavou kachničku? Můžete si ji samozřejmě upéct jen tak a dát si ji tradičně se zelím a knedlíky. Nebo můžete upéct jenom stehýnka a podle receptu Haliny Pawlowské je naplnit směsí z drůbežích jater. Podávejte je se "zelím" z kyselých jablek.

Kachní stehýnka podle Haliny Pawlowské

Kachní stehýnka podle Haliny Pawlowské

Pečená kachní stehýnka naplněná pod kůží směsí z drůbežích jatýrek podobnou játrovým knedlíčkům nejlépe chutnají se "zelím" z kyselých jablek.celý článek

Kachna hraje hlavní roli i v receptu televizní kuchařky Karolíny Kamberské. Peče se na pomerančích, portském víně a šalvěji a je jedním slovem božská!

Kachna na pomerančích podle Karolíny Kamberské

Kachna na pomerančích podle Karolíny Kamberské

Vítanou obměnou klasické drůbeží pečínky je tato nádherně voňavá kachna se šalvějí, pečená na pomerančích a portském víně.celý článek

Neoslovil vás žádný z receptů slavných kuchařů? Podívejte se na další recepty na lahodné drůbeží pečínky:

Báječné drůbeží pečínky: Dopřejte si husu, slepici nebo kuře!

Báječné drůbeží pečínky: Dopřejte si husu, slepici nebo kuře!

Drůbež patří k nejoblíbenějším masům. A drůbež není jen kuře, i když to asi připravujeme v kuchyni nejčastěji. Je rychle hotové a chutná fantasticky.…celý článek

Divoká kachna plněná jablky

Divoká kachna plněná jablky

Kachna plněná jablky se slupkou je opečena na zeleninovém základě, ze kterého se poté vytvoří omáčka.celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz