Drůbeží pečínky na Boží hod: Recepty Zdeňka Pohlreicha i Jamieho Olivera | Recepty.Blesk.cz

Drůbeží pečínky na Boží hod: Recepty Zdeňka Pohlreicha i Jamieho Olivera

Foto: shutterstock.com
18.12.2017 / 06:00

K Vánocům patří také pořádně křupavá a šťavnatá drůbeží pečínka. Ať už milujete tradiční kachnu, krůtu nebo dietnější kuře, inspirujte se recepty slavných kuchařů a kuchařek.

 

 

Na pečeném kuřeti možná není nic objevného, ale když se podle Zdeňka Pohlreicha pustíte do baby kuřátek a upečete je s lahodnou nádivkou, určitě toho nebude nikdo litovat!

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Dozlatova upečená baby kuřátka se šťavnatou nádivkou zachutnají dospělým i dětem.celý článek

Když se rozhodnete péct vánoční krůtu v celku, připravte se na to, že z kuchyně jen tak neodejdete. Podle tohoto receptu Marcela Ihnačáka budete mít ale krůtí pečínku na stole raz dva. Jen jí před pečením dopřejte noc v lednici v marinádě. Uvidíte, že se to vyplatí.

Medovo-citronová krůta Marcela Ihnačáka

Medovo-citronová krůta Marcela Ihnačáka

Přes noc namarinovaná krůtí spodní stehna se před pečením ještě potřou směsí voňavého koření, česneku, medu a citronové šťávy.celý článek

Pokud chcete pečené kuře pojmout méně tradičně, inspirujte se receptem britského televizního kuchaře Jamieho Olivera. Jemnou chuť kuřete nádherně ovoní svěží chuť citronu, česneku a rozmarýnu.

Kuře s citronem a rozmarýnem podle Jamieho Olivera

Kuře s citronem a rozmarýnem podle Jamieho Olivera

Drůbeží pečínka s česnekem, citronem a rozmarýnem nejlépe chutná s dozlatova upečenými brambůrkami.celý článek

Kdo by nemiloval dozlatova upečenou křupavou kachničku? Můžete si ji samozřejmě upéct jen tak a dát si ji tradičně se zelím a knedlíky. Nebo můžete upéct jenom stehýnka a podle receptu Haliny Pawlowské je naplnit směsí z drůbežích jater. Podávejte je se "zelím" z kyselých jablek.

Kachní stehýnka podle Haliny Pawlowské

Kachní stehýnka podle Haliny Pawlowské

Pečená kachní stehýnka naplněná pod kůží směsí z drůbežích jatýrek podobnou játrovým knedlíčkům nejlépe chutnají se "zelím" z kyselých jablek.celý článek

Kachna hraje hlavní roli i v receptu televizní kuchařky Karolíny Kamberské. Peče se na pomerančích, portském víně a šalvěji a je jedním slovem božská!

Kachna na pomerančích podle Karolíny Kamberské

Kachna na pomerančích podle Karolíny Kamberské

Vítanou obměnou klasické drůbeží pečínky je tato nádherně voňavá kachna se šalvějí, pečená na pomerančích a portském víně.celý článek

Neoslovil vás žádný z receptů slavných kuchařů? Podívejte se na další recepty na lahodné drůbeží pečínky:

Báječné drůbeží pečínky: Dopřejte si husu, slepici nebo kuře!

Báječné drůbeží pečínky: Dopřejte si husu, slepici nebo kuře!

Drůbež patří k nejoblíbenějším masům. A drůbež není jen kuře, i když to asi připravujeme v kuchyni nejčastěji. Je rychle hotové a chutná fantasticky.…celý článek

Divoká kachna plněná jablky

Divoká kachna plněná jablky

Kachna plněná jablky se slupkou je opečena na zeleninovém základě, ze kterého se poté vytvoří omáčka.celý článek

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Důležitý svědek v případu Kuciak je po smrti:…

Důležitý svědek v případu vraždy Jána Kuciaka (†27) a Martiny Kušnírové (†27) je po smrti.…

celý článek »

České celebrity

Magda Vášáryová naložila českým mužům: Špinaví,…

Jako bývalá diplomatka umí dobře volit slova, pokud jde ale o české muže, nebere si Magda Vášáryová…

celý článek »

Příběhy

Na tuhle „masáž z pekla“ nikdy nezapomene!…

Manželé Candise a Matthew Raisonovi si chtěli na Bali zpříjemnit pobyt exotickou masáží. Na „vymítání…

celý článek »

Politika

Komunisté řeší volební propadák. Kritici…

Výkonný výbor KSČM začal v pátek ráno v pražském sídle strany diskutovat o příčinách neúspěchu v…

celý článek »