K Vánocům patří také pořádně křupavá a šťavnatá drůbeží pečínka. Ať už milujete tradiční kachnu, krůtu nebo dietnější kuře, inspirujte se recepty slavných kuchařů a kuchařek.
Na pečeném kuřeti možná není nic objevného, ale když se podle Zdeňka Pohlreicha pustíte do baby kuřátek a upečete je s lahodnou nádivkou, určitě toho nebude nikdo litovat!
Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Dozlatova upečená baby kuřátka se šťavnatou nádivkou zachutnají dospělým i dětem.celý článek
Když se rozhodnete péct vánoční krůtu v celku, připravte se na to, že z kuchyně jen tak neodejdete. Podle tohoto receptu Marcela Ihnačáka budete mít ale krůtí pečínku na stole raz dva. Jen jí před pečením dopřejte noc v lednici v marinádě. Uvidíte, že se to vyplatí.
Medovo-citronová krůta Marcela Ihnačáka

Přes noc namarinovaná krůtí spodní stehna se před pečením ještě potřou směsí voňavého koření, česneku, medu a citronové šťávy.celý článek
Pokud chcete pečené kuře pojmout méně tradičně, inspirujte se receptem britského televizního kuchaře Jamieho Olivera. Jemnou chuť kuřete nádherně ovoní svěží chuť citronu, česneku a rozmarýnu.
Kuře s citronem a rozmarýnem podle Jamieho Olivera

Drůbeží pečínka s česnekem, citronem a rozmarýnem nejlépe chutná s dozlatova upečenými brambůrkami.celý článek
Kdo by nemiloval dozlatova upečenou křupavou kachničku? Můžete si ji samozřejmě upéct jen tak a dát si ji tradičně se zelím a knedlíky. Nebo můžete upéct jenom stehýnka a podle receptu Haliny Pawlowské je naplnit směsí z drůbežích jater. Podávejte je se "zelím" z kyselých jablek.
Kachní stehýnka podle Haliny Pawlowské

Pečená kachní stehýnka naplněná pod kůží směsí z drůbežích jatýrek podobnou játrovým knedlíčkům nejlépe chutnají se "zelím" z kyselých jablek.celý článek
Kachna hraje hlavní roli i v receptu televizní kuchařky Karolíny Kamberské. Peče se na pomerančích, portském víně a šalvěji a je jedním slovem božská!
Kachna na pomerančích podle Karolíny Kamberské

Vítanou obměnou klasické drůbeží pečínky je tato nádherně voňavá kachna se šalvějí, pečená na pomerančích a portském víně.celý článek
Neoslovil vás žádný z receptů slavných kuchařů? Podívejte se na další recepty na lahodné drůbeží pečínky:
Báječné drůbeží pečínky: Dopřejte si husu, slepici nebo kuře!

Drůbež patří k nejoblíbenějším masům. A drůbež není jen kuře, i když to asi připravujeme v kuchyni nejčastěji. Je rychle hotové a chutná fantasticky.…celý článek

Kachna plněná jablky se slupkou je opečena na zeleninovém základě, ze kterého se poté vytvoří omáčka.celý článek