Divoká kachna plněná jablky
Kachna plněná jablky se slupkou je opečena na zeleninovém základě, ze kterého se poté vytvoří omáčka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Oškubanou a vykuchanou kachnu omyjte, osušte a osolte.
Jablka omyjte, odstopkujte a vložte do kachny.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Kořenovou zeleninu očistěte a pokrájejte na malé kostičky.
V pekáčku rozehřejte máslo a orestujte na něm cibule se zeleninou.
Na tento základ položte prsíčky dolů kachnu naplněnou jablky.
Přidejte k ní koření a vložte ji do trouby vyhřáté na 180°C.
Za občasného přelévání výpekem ji nechte péct.
Když je téměř měkká, otočte ji prsíčky nahoru a dopečte ji.
Upečenou kachnu vyjměte z pekáčku a udržujte ji teplou.
Hotový výpek přelijte do kastrůlku, zaprašte moukou a rozřeďte vínem.
Šťávu nechte 15 minut povařit.
Nakonec z ní vyjměte koření a dochuťte ji solí, džemem a cukrem.
Z kachny vyjměte jablka a naporcujte ji.
Rozdělte ji na talíře, podlijte šťávou a podávejte s knedlíky.
Hodnotit recept: