Kopaničářská zelňačka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kopaničářská zelňačka

110 min. | polévka | 1 674 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Kopaničářská zelňačka

Polévka z uvařených fazolek, brambor a zelí. Zahustíme jíškou a podáváme s chlebem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,3 hrnekmouka hladká
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkaolej
1 hrnekzelí kysané
1 lžičkapaprika červená mletá
1 špetkasůl
1,5 hrnekfazole hnědé
4 ksbrambory

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 90
1.

Fazolky zalijte studenou vodou a nechte odstát přes noc.

2.

Druhý den je uvařte.

3.

Krátce před dovařením přidejte brambory nakrájené na kostky, osolte a uvařte doměkka.

4.

Kysané zelí poduste na cibuli a přidejte k fazolím.

5.

Z oleje, papriky a hladké mouky připravte světlou zápražku.

6.

Zalijte ji trochou vody, dobře rozmíchejte a vlijte do polévky.

7.

Za stálého míchání povařte, dochuťte a podávejte s chlebem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 609,2kJ 1 673,9kJ
Bílkoviny 7,1g 19,5g
Tuky 1,2g 3,3g
Sacharidy 27,2g 74,8g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz