Kopaničářská zelňačka
Polévka z uvařených fazolek, brambor a zelí. Zahustíme jíškou a podáváme s chlebem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,3 hrnekmouka hladká
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkaolej
1 hrnekzelí kysané
1 lžičkapaprika červená mletá
1 špetkasůl
1,5 hrnekfazole hnědé
4 ksbrambory
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 90
1.
Fazolky zalijte studenou vodou a nechte odstát přes noc.
2.
Druhý den je uvařte.
3.
Krátce před dovařením přidejte brambory nakrájené na kostky, osolte a uvařte doměkka.
4.
Kysané zelí poduste na cibuli a přidejte k fazolím.
5.
Z oleje, papriky a hladké mouky připravte světlou zápražku.
6.
Zalijte ji trochou vody, dobře rozmíchejte a vlijte do polévky.
7.
Za stálého míchání povařte, dochuťte a podávejte s chlebem.
Hodnotit recept: