Kakaové kytičky s koňakovým krémem
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
těsto
Postup přípravy
Máslo a žloutek ušlehejte s cukrem do pěny.
Přimíchejte mouku smíchanou s pomerančovou kůrou a kakaem.
Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a vložte na hodinu do lednice.
Pak na pomoučeném vále vyválejte plát a vykrajujte kytičky. U poloviny z nich vykrojte ještě kulatý střed.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C.
Po vychladnutí slepujte k sobě koňakovým krémem, který připravíte rozpuštěním čokolády ve vodní lázni, tu vyšlehejte s máslem, smetanou a koňakem.
Náš tip: Vykrájejte kolečka, slepte je, polejte hořkou čokoládou a ozdobte kouskem kandovaného pomeranče.
Hodnotit recept: