Rybízová srdce | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Rybízová srdce

46 min. | cukroví | Vánoce | 301 kJ/porce | Česká kuchyně | 30 porcí

Linecká klasika, která nezklame. Marmeládu vybírejte pečlivě.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí

těsto

70 gcukr moučka
210 gmouka hladká
2 ksžloutek
140 gmáslo
1 lžičkakůra citrónová

podle potřeby

marmeláda rybízová

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 6
1.

Hladkou mouku prosejte na vál, přidejte cukr, citronovou kůru, pokrájené máslo a žloutky a rychle zpracujte na hladké těsto.

2.

Zabalte ho do fólie a uložte na hodinu do chladu.

3.

Z těsta vyválejte plát asi 2 mm silný a vykrajujte z něj srdce. Z těsta vyválejte plát asi 2 mm silný a vykrajujte z něj srdce.

4.

Pečte na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě předehřáté na 175 °C asi 6 minut do růžova.

5.

Sundejte z plechu, nechte vychladnout a pak slepujte rybízovým džemem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz