Kuře s citronem a rozmarýnem podle Jamieho Olivera
Drůbeží pečínka s česnekem, citronem a rozmarýnem nejlépe chutná s dozlatova upečenými brambůrkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Ráno kuře zvenku i zevnitř potřete solí a pepřem a nechte odležet v lednici.
Než začnete vařit, předehřejte troubu na 190 ºC. Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu.
Brambory pokrájejte na čtvrtky, vložte je do vroucí vody společně s celým citronem a česnekem a vařte 12 minut.
Pak slijte vodu, vyndejte citron a česnek a nechte brambory dojít pod pokličkou. Dokud je citron ještě horký, opatrně ho zhruba desetkrát propíchněte ze všech stran vidličkou.
Kuře vytáhněte z lednice, do dutiny vložte česnek, tymián a citron, potřete olivovým olejem a v pekáči pečte zhruba 45 minut.
Poté vyndejte kuře z pekáče na talíř, do pekáče vložte brambory, promíchejte s výpekem, posypte rozmarýnem, uprostřed udělejte místo a vložte na něj kuře.
Pečte dalších 45 minut, až budou kuře i brambory zlaté.
Opatrně vyjměte citron a česnek, rozmačkejte, přidejte do pekáče a promíchejte s bramborami a výpekem.
Nechte 10 minut odležet a servírujte.
Hodnotit recept: