Medovo-citronová krůta Marcela Ihnačáka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Medovo-citronová krůta Marcela Ihnačáka

80 min. | hlavní chod | 1 330 kJ | 1 kus

...

Přes noc namarinovaná krůtí spodní stehna se před pečením ještě potřou směsí voňavého koření, česneku, medu a citronové šťávy.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
0,5 lžičkapaprika mletá pálivá
1 polévková lžícecukr třtinový
1 lžičkapaprika mletá sladká
1 lžičkakmín celý
10 kuličkapepř černý celý
2 polévková lžícemed květový
2 kscitrón
4 kskrůtí stehno
4 stroužekčesnek
7 kuličkakoření nové

podle chuti

sůl mořská

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.

V míse smícháme mořskou sůl, třtinový cukr a kůru z jednoho citronu.

2.

Omytá a osušená krůtí spodní stehna přendáme na plech a ochutíme připravenou směsí.

3.

Pekáč přikryjeme potravinovou fólií a stehna marinujeme v chladničce nejlépe přes noc.

4.

Na suché pánvi zahřejeme celý pepř, nové koření a kmín. Směs koření přesypeme do hmoždíře a rozdrtíme.

5.

Přidáme 4 stroužky česneku, 1 lžičku sladké, ½ lžičky pálivé mleté papriky, med a šťávu z jednoho citronu. Všechny ingredience dobře promícháme.

6.

Na plech vyložený pečicím papírem naskládáme marinovaná stehna. Z obou stran je potřeme směsí koření a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 1 hodinu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 34,5kJ 1 329,7kJ
Bílkoviny 0,1g 3,1g
Tuky 0,1g 2,1g
Sacharidy 1,9g 72,3g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz