Recepty z kapusty si zamilujete: Je levná a skvělá! | Recepty.Blesk.cz

Nezatracujte kapustu: Je levná a v těchto receptech dokonalá

Foto: shutterstock.com
02.09.2016 / 06:00

Kapusta je plná vlákniny a vitaminů, je dostupná i v zimě a navíc je velmi levná. Pokud vás tedy neodrazuje její specifická vůně, když se vaří, směle do ní! Je totiž základním stavebním pilířem české kuchyně a v těchto receptech opravdu stojí za vyzkoušení.

 

Kapusta, uzené a brambory. Tato kombinace vás nikdy nezklame. Kapustu ale nemusíte jen dusit. Můžete ji totiž společně s bramborami a uzeným masem zapéct jako v tomto receptu.

Zapečené brambory s kapustou a uzeným

Zapečené brambory s kapustou a uzeným

Francouzské brambory tak trochu jinak. Vyzkoušejte je s kapustou.celý článek

Máte rádi slané koláče? Vyzkoušejte je z kapusty, která samozřejmě hraje opět hlavní roli. Zkombinujte ji se slaninou a uzeným masem a máte skvělou večeři nebo oběd na další den do práce. Tento slaný koláč totiž chutná skvěle i zastudena.

Slaný kapustový koláč

Slaný kapustový koláč

Je skvělý na oběd, večeři i studený na svačinu.celý článek

V polévce je chuť kapusty opravdu hodně výrazná, takže pokud ji milujete, směle do toho. Rozmixujte ji krásně dohladka a servírujte s kopečkem zakysané smetany. Skvěle chutná také s chlebovými krutony.

Kapustová polévka

Kapustová polévka

Nejlepší večeře babího léta, jakou si dokážete představit.celý článek

Růžičková kapusta nemá tak pronikavou chuť jako hlávková, zato se geniálně hodí k zapékání a gratinování. Pro masožrouty přidejte do zapékací mísy plátky opečené anglické slaniny. Pokud chcete oběd lehčí, můžete slaninu nahradit spařenými cherry rajčaty.

Gratinovaná kapusta se slaninou

Gratinovaná kapusta se slaninou

Že vás zapečená kapusta příliš neláká? V kombinaci se slaninou je neodolatelná!celý článek

Kdo by nemiloval karbanátky? Kapustové mají šťavnatou chuť a jsou tím pravým podzimním obědem. Uzené maso v nich můžete snadno nahradit mletým nebo na kostičky nakrájenou šunkou. Prostě čímkoliv, co máte rádi.

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Tyto karbanátky si oblíbí i zapřísáhlí odpůrci zeleniny.celý článek

Diskuse k článku

.

Nejlepší jarní polévky! Špenátová, bylinková nebo rukolová s kozím sýrem!

Jaro je ideální doba na to, abyste vařili polévky ze sezonních surovin. Zasytí, dodají tělu energii a zdraví, a ještě po nich můžete zhubnout. No není to ideální spojení? Vyzkoušejte tyhle, jsou naprosto geniální!

Nejlepší recept na domácí zeleninový bujon. Zmrazte si ho do zásoby!

Bujon dodá jídlu tu správnou chuť. Hodí se do polévek, omáček nebo rizota. Proč ho ale kupovat v obchodě, když si ho můžete vyrobit sami doma a uchovat do zásoby? Je to jednoduché, zkuste to podle našeho receptu!

Medvědí česnek je všude: Vyzkoušejte ho v polévce, knedlíčcích nebo v pestu

Jaro je tady a s ním i medvědí česnek. Je to jedna z prvních zelených rostlin, která teď raší, a taky jedna z těch, která zažene únavu, stres a dodá nám energii. Pokud jste kouzlu tohoto česneku ještě nepropadli, je načase to

Nejlepší recepty na pečené kuře! S nádivkou, na česneku nebo a la kachna

Chcete připravit na neděli nějakou dobrotu, která vám nezabere moc času? Upečte kuře! Existují desítky nejrůznějších variant, jak z něj vykouzlit skutečný skvost. A rozhodně bude chutnat úplně všem.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Události

Puch k nevydržení u Slaného: Na pole někdo…

Neznámý člověk vysypal na pole nedaleko města Slaný tuny česneku a cibule. Do okolí se šíří nepříjemný…

celý článek »

České celebrity

Kateřina Kaira Hrachovcová: Přišla o manžela!…

Hvězda seriálu Přístav Kateřina Kaira Hrachovcová (43) prožívá těžké chvíle. Manželství s populárním…

celý článek »

České celebrity

Česká topmodelka Hana Soukupová (32) s manželem:…

Před pár dny prosvištěla Českem s malou dcerkou na ruce topmodelka Hana Soukupová (32). Češi ji možná…

celý článek »

Cestování

Šílený vynález je zpět: V letadle »na stojáka«!…

Více peněz pro majitele aerolinií, méně pohodlí pro pasažéry. Tak přemýšleli italští designéři, když…

celý článek »