Sezóna rajčat je tady, takže ji využijte a něco z nich vykouzlete. Takoví Italové se bez rajčat v kuchyni neobejdou a vědí, proč. Jsou zdravá, chutná a mají málo kalorií. Kupte jich co nejvíc (nebo je natrhejte na zahrádce) a vyzkoušejte některý z našich receptů.
Rajčata a polévka jdou krásně dohromady. Proč si ji neuvařit i v létě? Dodá vám spoustu tekutin a taky polechtá chuťové pohárky. Tyhle dvě chutnají naprosto božsky.
Rajčatová polévka se sušenou šunkou

Rajčata,bazalka a sušená šunka může vytvořit skvělou trojku. Tahle polévka vám určitě zachutná!celý článek

Rajská polévka z čerstvých rajčat s cibulí, česnekem, skořicí, bobkovým listem a novým kořením. Podáváme s těstovinami a polévku dochutíme a ozdobíme…celý článek
Naprosto úžasně chutnají rajčata, když je dáte zapéct. A naplnit se dají téměř čímkoli, co vás napadne. Pečená rajčata, to je prostě láska na celý život. Jsou sladká a šťavnatá, no prostě báječná.

Houby a rajčata - super kombinace, zvláště teď v létě, kdy dozrávají rajčata a v lese rostou houby.celý článek
Jídlo s nádechem Itálie? No, to jsou samozřejmě těstoviny s rajčaty! Můžete vyzkoušet všechny možné druhy těstovin, záleží jen na vás, kterým dáte přednost. V podstatě neuděláte chybu!

V jednoduchodti je krása! Připravte si dokonalé letní penne, které voní Itálií a chutnají po sladkých cherry rajčátkách.celý článek

Špagety přelité rajčatovou směsí z oliv, rajčat a česneku. Podáváme s nastrouhaným sýrem.celý článek
Máte raději rýži nebo noky? Tyhle dva recepty můžete také otestovat, jsou snadné a vynikající. Bramborové noky jsou rychle hotové a bezkonkurenční. Samozřejmě si je můžete také koupit hotové, ale to není ono. Domácí příprava je vždycky lepší varianta.
Noky s pikantní rajčatovou omáčkou

Zkuste ochutnat trochu Itálie jinak, než se špagetami, či pizzou. Tady je jednoduchý, levný a skvělý recept.celý článek

Rýže s rajčaty je ochucena opraženou cibulí a česnekem a posypána bazalkou, olivami a nastrouhaným sýrem.celý článek
Sezóna rajčat a paprik plných slunce je ideální k přípravě leča. Lečo je typický maďarský pokrm a k jeho přípravě potřebujete jen tři základní suroviny: rajské, papriky a cibuli. Vyzkoušejte tyhle dvě klasiky a všichni se budou olizovat.

Základem tradičního leča (maďarsky lecsó) není nic jiného než čerstvá sezonní zelenina. Ovšem pozor, vejce do něj nepatří!celý článek
Máte chuť na lososa s rajčaty? Inspirujte se receptem šéfkuchaře Radka Davida!