Rajčata plněná polentou
Tahle rajčata vám určitě budou chutnat! V létě naprosto ideální oběd!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
6 ksrajčata
200 gpolenta instantní
350 mlmléko
40 gmáslo
60 gsýr parmezán strouhaný
60 gořechy piniové
1 hrstoříšek muškátový mletý
1 lžičkasůl bylinková
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.
Rajčata umyjte a seřízněte vršek. Lžičkou vydlabejte dužinu. Vývar spolu s mlékem a máslem přiveďte k varu. Přimíchejte polentu a krátce nechte vařit.
2.
Odstavte a za občasného promíchání nechte asi 15 minut odpočinout. Polentu ochuťte parmezánem a muškátovým oříškem, přimíchejte na suché pánvi opečené piniové oříšky, osolte a okořeňte.
3.
Ještě teplou polentou naplňte rajčata, dejte je na pekáč a péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Hodnotit recept: