Cuketová omeleta s bazalkou
Cuketa je nenáročná a skvělá zelenina, se kterou můžete kouzlit do sytosti. Tahle omeleta je skvělá nejen k večeři, ale i ke snídani.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cukety omyjte, osušte a odkrojte konce. Nastrouhejte je nebo nakrájejte na hrubé nudličky.
Rozklepněte vejce a vyšlehejte je v míse se smetanou. Osolte a opepřete.
Bazalku nakrájejte a vsypejte k rozšlehaným vejcím. Přidejte cukety a důkladně promíchejte.
Připravte si dvě pánve, rozehřejte na nich olivový olej a do každé pánve nalijte polovinu připravené vaječné hmoty.
Omelety pak smažte nejdříve na středním a pak na mírném ohni, dokud se povrch nesrazí.
Hotové omelety rozkrojte na poloviny, případně na čtvrtiny, rozdělte je na talíře, posypejte zbylými lístky bazalky a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Hodnotit recept: