Zaručený a léty vybroušený recept. Takový má každá rodina, i ta naše. Je jím návod na vaječný koňak, který vařila moje prababička. Kouzlo je v tom, že je jednoduchý, rychlý a zvládne ho tak opravdu každý.
Výroba vaječného koňaku je skutečně jednoduchá. Na jednu várku budete potřebovat litr mléka, čtvrt až půl litru rumu (záleží na tom, jak silný jej chcete mít), 30 dg cukru, balíček vanilkového cukru a čtyři žloutky.
Nejprve smíchejte tři čtvrtě litru mléka s vanilkovým cukrem a dejte vařit. V druhé misce spojte dohromady čtvrt litru mléka, cukr a žloutky. Vše pečlivě promíchejte. Jakmile se mléko s vanilkovým cukrem začne vařit, přidejte do něj i směs s vajíčky.
Tradiční česká vánočka: Krok za krokem, aby byla co nejlepší!
Připravit co nejlepší vánočku na štědrovečerní stůl není jen tak. Aby byla správně vykynutá, upletená a ještě skvěle chutnala, to je skutečně mistrovské…celý článek
Promíchejte a lehce povařte, ale pozor na to, aby se vám žloutky neuvařily! Nakonec přilijte rum, opět lehce povařte a nechte vychladnout. Pak už jen stačí vaječný koňak nalít do skleničky a uložit do lednice.
Jednoduché krémy na slepování vánočního cukroví i do dortů!
Linecké a další druhy vykrajovaných těst jsou už upečené, zbývá je jen promazat a ozdobit čokoládou a dalšími polevami. Na část určitě použijeme klasickou…celý článek
Štědrovečerní menu podle babiček: Recepty na klasiku, která nestárne!
Nechcete na Štědrý den jíst lososa ani kuřecí řízky, protože ctíte tradice? Pak se podívejte na recepty na štědrovečerní klasiku našich babiček a připravte…celý článek