Jak zdobit perníčky: Bílková poleva, která nezasychá | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší poleva na zdobení perníčků: Neteče a rychle zasychá

Foto: istock
09.12.2017 / 14:00

Perníčky k Vánocům patří stejně neodmyslitelně jako kapr, stromeček a dárky. Skvěle chutnají a dají se využít i k dekoračním účelům a navíc především děti vykrajování a následné zdobení hotových tvarů milují. Aby to probíhalo bez zbytečného stresu, poradíme vám, jak udělat dokonale hustou polevu, která drží tvar a neroztéká se. V naší velké fotogalerii se pak můžete inspirovat, jak se dají perníčky nazdobit.

 

 

Ta nejlepší bílková poleva na zdobení perníčků je směšně jednoduchá. Musíte jen znát pár triků. Připravujte ji z moučkového cukru, bílku, citronové šťávy a bramborového škrobu. Poslední ingredience je opravdu důležitá. Právě ta vám totiž zajistí požadovanou hustotu.

 

Na jeden bílek použijte (podle velikosti vajíčka) 140 až 150 gramů moučkového cukru, lžičku citronové šťávy a jednu až dvě lžičky škrobu. Vše důkladně vyšlehejte metličkovým elektrickým šlehačem. Hotová poleva se nesmí roztékat, ale ani nesmí být natolik hustá, že nepůjde vytlačovat ze sáčku. Hustotu si musíte vyzkoušet a upravit buď přidáním citronové šťávy, nebo naopak škrobu.

 

Pokud nechcete, aby se vám při zdobení ucpávala špička sáčku nebo ústí zdobicí pistole, kupte si pro přípravu polevy moučkový cukr označený jako extra jemný a prosejte ho přes sítko. Přes sítko také přeceďte vymačkanou citronovou šťávu, která může obsahovat drobná jadérka.

Recepty na vánoční perníčky: Je nejvyšší čas začít je péct!

Recepty na vánoční perníčky: Je nejvyšší čas začít je péct!

Aby se vánoční perníčky do Vánoc krásně rozležely a byly měkké, upečte je právě tento víkend. Bývají jedním z prvních druhů cukroví, které provoní…celý článek

Barevná poleva na perníčky

 

Hotovou polevu můžete samozřejmě také obarvit. Je jen na vás, jestli si vyberete kupované potravinářské barvy (lepší jsou gelové) nebo použijete ty přírodní, jako jsou šťáva z červené řepy, mrkve, špenátu nebo třeba špetka kurkumy. S gelovými barvičkami to ale nepřežeňte, stačí opravdu kapka. Dávkujte je třeba špejlí nebo párátkem.

Perníčky také můžete třeba jen štětcem potřít klasickou bílou polevou a na kreativní dodekorování dát dětem do ruky koupené zdobicí tubičky, které seženete jak ve specializovaných cukrářských obchodech, kde je samozřejmě větší výběr, tak v každých větších potravinách.

Nejlepší perníčky: 6 triků, aby byly na Vánoce měkké a nadýchané

Nejlepší perníčky: 6 triků, aby byly na Vánoce měkké a nadýchané

Nejenže úžasně voní a chutnají, ale dají se skvěle použít jako nádherné dekorace na adventní svícen, věnec nebo třeba se jen pověsí na stromeček. Bez…celý článek

Jak perníčky nazdobit? Inspirujte se v naší fotogalerii:

 

Fotogalerie

 

Znáte recept na nejlepší vanilkové rohlíčky? Najdete ho ZDE >>>

 

50 receptů na vánoční cukroví: Nejlepší, snadné, nepečené i ze zbylých bílků

50 receptů na vánoční cukroví: Nejlepší, snadné, nepečené i ze zbylých bílků

Řešíte, kolik druhů vánočního cukroví je dost, nebo se chystáte nějaké "uplácat" na poslední chvíli? Ať už to první nebo to druhé, máme pro vás spoustu…celý článek

Nemáte peníze? Připravte svým blízkým dokonalé jedlé dárky!

Nemáte peníze? Připravte svým blízkým dokonalé jedlé dárky!

Říká se, že to, co vyrobíme vlastníma rukama, má daleko větší hodnotu než dárky koupené za peníze. A když jimi pohladíte i chuťové buňky, bude radost…celý článek

Diskuse k článku

.

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Zelená rajčata nevyhazujte! Připravte z nich řízečky, čatní nebo je sterilujte

Pokud se vám letos úroda rajčat skutečně vyvedla, pak je možné, že vám jich ještě spousta nedozrálých zůstala na keříčcích. Nezoufejte a nevyhazujte je, můžete je skvěle využít v kuchyni.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Důležitý svědek v případu Kuciak je po smrti:…

Důležitý svědek v případu vraždy Jána Kuciaka (†27) a Martiny Kušnírové (†27) je po smrti.…

celý článek »

České celebrity

Magda Vášáryová naložila českým mužům: Špinaví,…

Jako bývalá diplomatka umí dobře volit slova, pokud jde ale o české muže, nebere si Magda Vášáryová…

celý článek »

Příběhy

Na tuhle „masáž z pekla“ nikdy nezapomene!…

Manželé Candise a Matthew Raisonovi si chtěli na Bali zpříjemnit pobyt exotickou masáží. Na „vymítání…

celý článek »

Politika

Komunisté řeší volební propadák. Kritici…

Výkonný výbor KSČM začal v pátek ráno v pražském sídle strany diskutovat o příčinách neúspěchu v…

celý článek »