Foodblogerka Mona radí: Jak vybrat maso na hamburger a co dovnitř | Recepty.Blesk.cz

Foodblogerka Mona radí: Jak vybrat maso na hamburger a co dovnitř

Foto
Foto: Mona Jaoua / Monovaření
30.09.2016 / 18:00

Co je klíčem k dokonalému hamburgeru? Maso a správné suroviny. Jak ale takové maso vybrat a co do hamburgeru rozhodně nezapomenout dát? To nám poradila blogerka Mona Jaoua.

 

Tento víkend bude zdá se posledním z babího léta a pořádnou grilovačku si tak asi budeme moc užít zase až za rok. Pokud máte ale doma elektrický gril nebo grilovací pánev, není důvod, proč byste si dokonalý burger nemohli připravit i uprostřed zimy.

 

Na to, jak má takový pořádný hamburger vypadat, jsme se zeptaly Mony z blogu Monovaření  u příležitosti představení jejích hamburgerů v Restaurantu Cesta časem v pražských Dejvicích.

 

"Dobrý burger se neobejde bez šťavnatého a čerstvého masa. Ideální je, když si ho namelete sami nebo vám ho namele řezník," vysvětluje Mona ve videu a dodává, jaký kus hovězího se na hamburger hodí nejlépe.

Jak vybrat maso na hamburger vám poradí food blogerka Mona Jaoua • 

 

Pak už stačí jen maso opéct tak, jak to máte rádi, a můžete servírovat. Ideálně do domácích housek s parmezánem a se šalotkovou marmeládou.

 

Kompletace hamburgeru je hračka, když máte ty správné suroviny. • 

 

Nalákaly vás hamburgery vycházející hvězdy světa amatérských kuchařů? Pak si na jejím blogu Monovaření můžete zasoutěžit o její tříchodové menu. A pokud se vám nechce čekat, jak pro vás soutěž dopadne, vypravte se od pondělka do restaurace Cesta časem na řízkový týden, během kterého můžete ochutnat například tradiční vídeňský řízek s domácím bramborovým salátem nebo řízek naruby z králičího stehýnka.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Australian Open

ONLINE: Kvitová - Alexandrovová, Češka o…

Petra Kvitová na grandslamovém Australian Open bojuje o postup do osmifinále. Ve třetím kole je jí…

celý článek »

České celebrity

Kristýna Leichtová čeká druhé dítě! Rovnou…

Herečka a maminka malé Dorotky Kristýna Leichtová (34) se pochlubila krásnou novinkou. Rodina se…

celý článek »

České celebrity

Ona má dvojče? Brožové vyrostla mladší konkurence…

Herečka Kateřina Brožová (51) vždy patřila k nejpůvabnějších českým herečkám, ovšem teď má pořádnou…

celý článek »

Krimi

Původ smrtelného koronaviru odhalen? Za…

Smrtelný koronavirus se začal šířit čínským městem Wu-chan. Město se ze dne na den ocitlo v karanténě…

celý článek »