Foodblogerka Mona radí: Jak vybrat maso na hamburger a co dovnitř | Recepty.Blesk.cz

Foodblogerka Mona radí: Jak vybrat maso na hamburger a co dovnitř

Foto: Mona Jaoua / Monovaření
30.09.2016 / 18:00

Co je klíčem k dokonalému hamburgeru? Maso a správné suroviny. Jak ale takové maso vybrat a co do hamburgeru rozhodně nezapomenout dát? To nám poradila blogerka Mona Jaoua.

 

Tento víkend bude zdá se posledním z babího léta a pořádnou grilovačku si tak asi budeme moc užít zase až za rok. Pokud máte ale doma elektrický gril nebo grilovací pánev, není důvod, proč byste si dokonalý burger nemohli připravit i uprostřed zimy.

 

Na to, jak má takový pořádný hamburger vypadat, jsme se zeptaly Mony z blogu Monovaření  u příležitosti představení jejích hamburgerů v Restaurantu Cesta časem v pražských Dejvicích.

 

"Dobrý burger se neobejde bez šťavnatého a čerstvého masa. Ideální je, když si ho namelete sami nebo vám ho namele řezník," vysvětluje Mona ve videu a dodává, jaký kus hovězího se na hamburger hodí nejlépe.

720p 480p 360p 240p
Jak vybrat maso na hamburger vám poradí food blogerka Mona Jaoua • 

 

Pak už stačí jen maso opéct tak, jak to máte rádi, a můžete servírovat. Ideálně do domácích housek s parmezánem a se šalotkovou marmeládou.

 

720p 480p 360p 240p
Kompletace hamburgeru je hračka, když máte ty správné suroviny. • 

 

Nalákaly vás hamburgery vycházející hvězdy světa amatérských kuchařů? Pak si na jejím blogu Monovaření můžete zasoutěžit o její tříchodové menu. A pokud se vám nechce čekat, jak pro vás soutěž dopadne, vypravte se od pondělka do restaurace Cesta časem na řízkový týden, během kterého můžete ochutnat například tradiční vídeňský řízek s domácím bramborovým salátem nebo řízek naruby z králičího stehýnka.

Diskuse k článku

.

Nejlepší houbové recepty: Kulajda, omáčka, sekaná nebo guláš!

V létě bylo sucho, takže houby moc nerostly. Ovšem teď růst začaly a najdete jich v lese opravdu dost. Hříbky, lišky, bedly nebo podborováky. Pokud patříte k milovníkům této lesní plodiny, nenechte si ujít příležitost a rychle

Nejlepší švestkové čatní: Kořeněná omáčka, která se hodí k masu, sýrům či rybám

Máte doma přebytek švestek, jablek a nevíte, co s nimi? Zkuste čatní. Tahle původně indická dobrota je trochu sladká, trochu kyselá a kořeněná hustá omáčka, se kterou se dochucují pokrmy, aby měly výraznější chuť. Pochází z

Nejlepší podzimní dezerty z jablek! Štrúdly, jablečník nebo mřížkový koláč

Jsou štavnatá a chutnají skvěle. Navíc je právě teď jejich sezona, tak toho využijte a připravte z nich nějakou sladkou dobrotu nejen na neděli. 

Domácí guacamole! Recept na tradiční mexickou pochoutku z avokáda

Milujete jídla s příchutí exotiky? Naučte se výtečnou domácí pomazánku z avokáda, která se hodí nejen ke grilovaným pokrmům, ale taky jako příloha k masu, do sendviče. Nebo se dá namazat na pečivo. Když vás honí mlsná, není nic

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Události

Muže v Plzni zabil zřejmě blesk. Bouřka…

Silné bouřky se v pátek večer začaly prohánět Českem. V Plzni dokonce udeřil blesk do muže, který…

celý článek »

České celebrity

Eliška Bučková už není po rozchodu s Vágnerem…

Od začátku to vypadalo, že tihle dva spolu skončí nejenom před oltářem, ale i do konce života. Přesto…

celý článek »

Krimi

Děti se z Mořského koníka vrátily se salmonelou,…

Děti, které se vrátily z ozdravného pobytu Mořský koník v Černé hoře, skončily s mnoha vážnými onemocněními…

celý článek »

Krimi

Burčák zabil vinaře (†76), další 3 lidé…

Na Slovensku v obci Dulovce se stala tragédie. Ve vinném sklípku se čtyři muži nadýchali plynů z…

celý článek »