Nejlepší zmrzlina v Praze: Vyrazte do Vanille na pistáciovou a oříškovou | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: Vyrazte do Vanille na pistáciovou a oříškovou

Jídlo z Česka: Do Vanille na Náměstí Míru na oříškovou a pistáciovou
Foto: Adam Balažovič
23.08.2016 / 12:00

Poměrně nenápadná cukrárna a zmrzlinárna na pražském náměstí Míru skrývá hotový poklad: jednu z nejlepších zmrzlin v Praze, kterou si přímo zde i sami vyrábějí. Samozřejmě z těch nejkvalitnějších surovin a bez chemie.

 

Dříve než na náměstí Míru stála zmrzlinárna a cukrárna Vanille, smažily se tu mastné hamburgery. Přestože se to nový majitel Jiří Suchan snažil co nejrychleji změnit, vedle skvělé zmrzliny tu ještě chvíli tento fast food provozoval.

 

Těm dnům je ale už naštěstí dávno konec a vy si na náměstí Míru můžete zajít na přímo zde vyrobenou zmrzlinu z čerstvých surovin. Každý den máte na výběr zhruba ze 16 druhů, které se sezonně obměňují. Navíc si můžete pochutnat i na točené zmrzlině, která je samozřejmě bez chemie.

 

Jaká je nejoblíbenější? Podle Jiřího Suchana vede klasika: čokoládová, vanilková a jahodová. On sám ale nedá dopustit na oříškové a my musíme uznat, že vedle skvělé višňové s čokoládou jsme se nemohli nabažit právě pistáciové!

Jídlo z Česka: Do Vanille na Náměstí Míru na oříškovou a pistáciovou • 

Dříve, než na náměstí Míru stála zmrzlinárna a cukrárna Vanille, smažily se tu mastné hamburgery. Těm dnům je ale už naštěstí dávno konec a vy si sem můžete zajít na přímo zde vyrobenou kopečkovou nebo točenou zmrzlinu z těch nejlepších surovin. Skvělá je višňová s čokoládou, ale my jsme byli stejně jako pan majitel uneseni oříškovými, v čele s báječnou pistáciovou.

Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3532/nejlepsi-zmrzlina-v-praze-vime-do-jakych-podniku-zajit-a-kde-zmrzlina-chutna-nejlepe.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy

Diskuse k článku

.

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Polévky, po kterých nepřiberete! Hovězí se sýrovými nudličkami, cizrnová nebo zelná s hlívou

Ještě se snažíte dodržovat novoroční předsevzetí a nejíst tučná jídla? Zkuste si dopřát tyhle polévky, které jsou ideální nejen na zimní období, ale taky při dietě. Polévky si klidně můžete vařit každý den, jen si vybírejte

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Moderátor Rosák v ohrožení života: Infarkt…

Bolest na srdci a tma před očima! Jan Rosák (72) prodělal infarkt za volantem! Naštěstí s ním zrovna…

celý článek »

Příběhy

Houby rostoucí ve vlaku baví internet: České…

České sociální sítě baví fotografie hub vyrůstajících z podlahy ve vlaku Českých drah! Snímek zachytila…

celý článek »

Politika

Babišovi zkrachovala chlouba, Monika tam…

Řídit stát jako firmu? Tak v tomhle případě snad radši ne! Restaurace Paloma ve Francii, kterou vybudoval…

celý článek »

Tipsport extraliga

Hradec zvažuje příchod Růžičky. Rozhodne…

S Pardubicemi se nedomluvil, byť zájem klubu byl v jednu chvíli vážný. Nyní je na řadě sousední Hradec…

celý článek »