Také patříte mezi ty kuchařky, které palačinky dělají jen jednou ročně, protože se jim špatně smaží, trhají se a připadají jim mastné? Možná při jejich přípravě děláte několik chyb, které vám brání tento snadný a rychlý pokrm dělat častěji. Máme pro vás 4 tipy, jak vytvořit perfektní palačinky.
Konzistence těsta je pro skvělý výsledek to nejdůležitější. Dbejte na správné množství ingrediencí a uvidíte, že se vám palačinky povedou.
Základní recept:
250 ml polotučného mléka
2 vejce
1 balíček vanilkového cukru (pokud je děláte na slano vynechte)
špetka soli
140 g hladké mouky
olej nebo máslo
Zkuste také:

Tvarohové těsto z mléka, cukru, vajec, prolisovaného tvarohu a mouky. Usmažené palačinky potíráme marmeládou a sypeme cukrem.celý článek

Palačinky ze sójového mléka, vejce, medu, vody a pohankových vloček. Hotové placky zdobíme višněmi smíchanými s jogurtem a čokoládou.celý článek
Pozor na správné míchání těsta
Není vaše palačinkové těsto nadýchané? Zapomeňte na míchání vařečkou a vezměte si raději velkou metlu a těsto našlehejte. Dostane se tak do něj vzduch a těsto bude krásné nadýchané a vláčné.
Zkuste přidat olej do těsta
Místo toho, abyste máslo nebo olej dali na pánev a nechávali rozehřát před každou palačinkou zvlášť, přimíchejte jej rovnou do těsta. Přidejte 2 lžíce kvalitního oleje nebo rozehřátého másla, promíchejte a můžete rovnou smažit.Palačinky tak nebudou mastné, ale naopak jemné, krásně tenké a nebudou se na pánvi trhat ani připalovat.
Buďte trpěliví
Trhají se vám palačinky? Může za to vaše nedočkavost. Nalijte necelou naběračku těsta na pánev, rovnoměrně jej rozprostřete a nechte smažit, dokud není těsto po celé ploše matné a pevné. Pak teprve obraťte a smažte z druhé strany. Jakmile budete obracet ještě nedopečené těsto, palačinka se vám roztrhne.
Nejlepší recepty:
Jablečné palačinky s karamelovou náplní

Palačinky upečené s kolečky jablek, přelité karamelem, zakysanou smetanou a ozdobené mandlovými lupínky.celý článek

Těsto na palačinky dochucené česnekem, cibulí, majoránkou a cukrem, zapečené v troubě a podávané se strouhaným sýrem a kopečkem zakysané smetanycelý článek
Jahodová bomba: Palačinkové rolky

Palačinky plněné smetanou a jahodami přimíhanými do želatiny. Podáváme chlazenécelý článek