Naučte se dokonalé palačinky: 4 chyby, které nejčastěji děláte | Recepty.Blesk.cz

Naučte se dokonalé palačinky: 4 chyby, které nejčastěji děláte

Foto
Cesta k dokonalým plačinkám je snazší, než myslíte.
Foto: Shutterstock.com
10.04.2015 / 06:00

Také patříte mezi ty kuchařky, které palačinky dělají jen jednou ročně, protože se jim špatně smaží, trhají se a připadají jim mastné? Možná při jejich přípravě děláte několik chyb, které vám brání tento snadný a rychlý pokrm dělat častěji. Máme pro vás 4 tipy, jak vytvořit perfektní palačinky.

Konzistence těsta je pro skvělý výsledek to nejdůležitější. Dbejte na správné množství ingrediencí a uvidíte, že se vám palačinky povedou.


Základní recept:

250 ml polotučného mléka
2 vejce
1 balíček vanilkového cukru (pokud je děláte na slano vynechte)
špetka soli
140 g hladké mouky
olej nebo máslo

Zkuste také:

Palačinky z tvarohového těsta

Palačinky z tvarohového těsta

Tvarohové těsto z mléka, cukru, vajec, prolisovaného tvarohu a mouky. Usmažené palačinky potíráme marmeládou a sypeme cukrem.celý článek

Pohanková palačinka

Pohanková palačinka

Palačinka z celozrné mouky a pohankových vloček, ozdobená ovocem a šlehačkou.celý článek

Špaldové palačinky

Špaldové palačinky

Palačinky ze sójového mléka, vejce, medu, vody a pohankových vloček. Hotové placky zdobíme višněmi smíchanými s jogurtem a čokoládou.celý článek

Pozor na správné míchání těsta

Není vaše palačinkové těsto nadýchané? Zapomeňte na míchání vařečkou a vezměte si raději velkou metlu a těsto našlehejte. Dostane se tak do něj vzduch a těsto bude krásné nadýchané a vláčné.

Zkuste přidat olej do těsta

Místo toho, abyste máslo nebo olej dali na pánev a nechávali rozehřát před každou palačinkou zvlášť, přimíchejte jej rovnou do těsta. Přidejte 2 lžíce kvalitního oleje nebo rozehřátého másla, promíchejte a můžete rovnou smažit.Palačinky tak nebudou mastné, ale naopak jemné, krásně tenké a nebudou se na pánvi trhat ani připalovat.


Buďte trpěliví

Trhají se vám palačinky? Může za to vaše nedočkavost. Nalijte necelou naběračku těsta na pánev, rovnoměrně jej rozprostřete a nechte smažit, dokud není těsto po celé ploše matné a pevné. Pak teprve obraťte a smažte z druhé strany. Jakmile budete obracet ještě nedopečené těsto, palačinka se vám roztrhne.

Nejlepší recepty:

Jablečné palačinky s karamelovou náplní

Jablečné palačinky s karamelovou náplní

Palačinky upečené s kolečky jablek, přelité karamelem, zakysanou smetanou a ozdobené mandlovými lupínky.celý článek

Špenátové palačinky se sýrem

Špenátové palačinky se sýrem

Těsto na palačinky dochucené česnekem, cibulí, majoránkou a cukrem, zapečené v troubě a podávané se strouhaným sýrem a kopečkem zakysané smetanycelý článek

Jahodová bomba: Palačinkové rolky

Jahodová bomba: Palačinkové rolky

Palačinky plněné smetanou a jahodami přimíhanými do želatiny. Podáváme chlazenécelý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Zdraví

Svlékly se a rakovině vzkazují: F*ck! Pětice…

Jsou nádherné a statečné! Pětice českých žen, které překonaly karcinom prsu, daly na emocionálně…

celý článek »

Tipsport extraliga

Plekancova budoucnost: návrat do Kladna,…

V pondělí nečekaně přerušil kariéru. …

celý článek »

Krimi

Po Janě Paurové pátrají už sedm let: Policie…

Jana Paurová zmizela už před sedmi lety, od té doby je nezvěstná. Rodina si je jistá, že s jejím…

celý článek »

Počasí

Silné bouřky a zatopené sklepy v Česku.…

Bouřka a vítr zasáhly v pondělí odpoledne severozápadní část Ústeckého kraje. Hasiči čerpali vodu…

celý článek »