Babské rady: Jak na brambory, rýži a smažení cibulky | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak na brambory, rýži a smažení cibulky

Hospodyňkou snadno a rychle.
Foto: Shutterstock
27.02.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Víte, že rýži je před dušením lepší osmažit?

Nejjemnější játra

  Játra

Jemnější chuť získají játra, pokud je před vařením namočíte na pár hodin do mléka nebo smetany

 

Perfektní smažená cibulka

cibule
Foto: Shutterstock.com

Aby se nepřipálila cibulka, stačí ji před restováním obalit v mouce

 

Kapr v pikantním trojobalu

Za kapra si letos pár korun připlatíme.
Foto: archiv Blesku

Kapra si nemusíte dopřávat jen o vánocích. Zkuste v trojobalu vyměnit vejce za plnotučnou hořčici. Kapr získá pikantní chuť.

 

Dokonalá rýže

Arborio, střednězrnná rýže

Aby rýže neměla tak mdlou chuť, před vařením ji orestujte na pánvičce. Pokud se vám trochu připálí, můžete ji ještě zachránit kouskem chleba, který na ni položíte. Pohltí do sebe zápach.

Brambory al dente

Brambory

Brambory se nerozvaří, když je do hrnce vložíte až do vroucí vody, nikoliv do studené.



Diskuse k článku

.

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

StarDance

Ze StarDance vyřazená Fridrichová: Chladná…

V pondělním živém chatu StarDance zareagovala první vyřazená soutěžící Nora Fridrichová (42) na pochvalnou…

celý článek »

Krimi

Co dělat, když máte doma tlejícího nebožtíka?…

Když nám umře někdo blízký, je sotva v našich silách zařídit pohřeb. Jenže co když mezi úmrtím a…

celý článek »

Příběhy

Zoufalá máma ukázala, co dokáže heroin:…

Na sociální síti se objevil dojemný příspěvek Jennifer Salfen-Tracyové, v němž žádá o pomoc při pátrání…

celý článek »

Krimi

Lucii (†27) srazil na přechodu známý zápasník!…

Byla to mladá a krásná blondýnka, kterou čekalo v životě ještě hodně. Lucii (†27) však loni v Nitře…

celý článek »