Babské rady: Jak na brambory, rýži a smažení cibulky | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak na brambory, rýži a smažení cibulky

Foto
Hospodyňkou snadno a rychle.
Foto: Shutterstock
27.02.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Víte, že rýži je před dušením lepší osmažit?

Nejjemnější játra

  Játra

Jemnější chuť získají játra, pokud je před vařením namočíte na pár hodin do mléka nebo smetany

 

Perfektní smažená cibulka

cibule
Foto: Shutterstock.com

Aby se nepřipálila cibulka, stačí ji před restováním obalit v mouce

 

Kapr v pikantním trojobalu

Za kapra si letos pár korun připlatíme.
Foto: archiv Blesku

Kapra si nemusíte dopřávat jen o vánocích. Zkuste v trojobalu vyměnit vejce za plnotučnou hořčici. Kapr získá pikantní chuť.

 

Dokonalá rýže

Arborio, střednězrnná rýže

Aby rýže neměla tak mdlou chuť, před vařením ji orestujte na pánvičce. Pokud se vám trochu připálí, můžete ji ještě zachránit kouskem chleba, který na ni položíte. Pohltí do sebe zápach.

Brambory al dente

Brambory

Brambory se nerozvaří, když je do hrnce vložíte až do vroucí vody, nikoliv do studené.



FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Seriály, filmy, kino a TV

Uniklo ze zákulisí SuperStar: Soutěžící…

Letošní ročník SuperStar nadzdvihl, co se týče výběru oblečení a make-upu, nejedno divácké obočí.…

celý článek »

Krimi

Prokleté Černožice? Za poslední rok tu zemřelo…

Obec Černožice, která leží nedaleko Hradce Králové, se stala symbolem tragických nehod. Jen za poslední…

celý článek »

České celebrity

Eva Decastelo (41) se znovu odhalila! Podívejte…

Vnadná moderátorka a příležitostná herečka Eva Decastelo (41) umí své fanoušky potěšit. Například…

celý článek »

Příběhy

Vikář (†81), který si vzal zajíčka (27),…

Osamocený v nemocnici zemřel bývalý vikář Philip Clements (†81), který se před časem přestěhoval…

celý článek »