Peříčkový řez módního návrháře Luďka Richtera
Nadýchaný dezert je Luďkovou sladkou tečkou za jeho menu, které připravil v pořadu Prostřeno!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
těsto
Postup přípravy
Na piškot vyšleháme žloutky s cukrem moučka a vanilkovým cukrem do pěny.
Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme.
Vyšleháme tuhý sníh z bílků a vše opatrně smícháme.
Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Pečeme při 180 °C v předehřáté troubě asi deset minut.
Vychladlé podélně rozkrojíme na tři stejné pruhy.
Na krém ušleháme šlehačku, zakysanou smetanu smícháme se třemi lžícemi cukru moučka, vaječným koňakem a spojíme se šlehačkou.
Jeden pruh piškotu potřeme třetinou krému, přiložíme druhý pruh, opět naneseme krém a na něj dáme třetí pruh.
Lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.
Dezert posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme sezonním ovocem.
Dáme do lednice vychladit asi na tři hodiny.
Hodnotit recept: