Kapr marinovaný v pikantní marinádě | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kapr marinovaný v pikantní marinádě

60 min. | hlavní chod | 2 758 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Opečený kapr je naložený na půl dne ve směsi z majonézy, kysané smetany, karotky, petržele a celeru.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkacukr krupice
1 lžičkašťáva citronová
1 špetkasůl
1 polévková lžíceolej
1 špetkapepř bílý mletý
100 gpetržel
100 ghrášek sterilovaný
100 gkarotka
150 gcibule kuchyňská
200 gmajonéza
50 gceler
60 gsmetana kysaná
600 gkapr

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.

Do majonézy vmíchejte kysanou smetanu, dochuťte solí, cukrem a octem.

2.

Karotku, petržel a celer očistěte a uvařte.

3.

Zeleninu nakrájejte na kolečka a spolu s hráškem přidejte do upravené majonézy.

4.

Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka, spařte ji horkou vodou a po vychlednutí přidejte do omáčky.

5.

Porce kapra osolte, opepřete a opečte v oleji.

6.

Po vychladnutí pokapte citronovou šťávou a vložte do marinády.

7.

Nechte v chladu uležet minimálně půl dne.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 796,4kJ 2 757,6kJ
Bílkoviny 7,9g 27,4g
Tuky 15,8g 54,6g
Sacharidy 4,5g 15,7g
Cholesterol 30,3mg 105mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz