Šternberské tajemství
Chutné tajemství Luďka Richtera z pořadu Prostřeno!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 kskuřecí prsa
na ozdobu
200 gzelenina čerstvá
příloha
1 kgbrambory nové
50 gmáslo
50 gpetrželka kadeřavá
těstíčko
1 lžičkakoření vegeta
1 lžičkapaprika sladká červená
1 lžičkapepř černý mletý
1 lžičkamajoránka sušená
1 lžičkasůl
1 lžičkapaprika chilli mletá
3 ksvejce
3 stroužekčesnek
3 lžičkasolamyl
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.
Smícháme utřený česnek, vejce, Solamyl a koření a vše ručním mixérem lehce rozmixujeme, aby Solamyl neudělal hrudky a utřený česnek byl co nejjemnější.
2.
Do těstíčka vložíme omytá a lehce naklepaná kuřecí prsa (nejlépe den předem).
3.
Smažíme na pánvi tři minuty z jedné a dvě minuty z druhé strany.
4.
Jako přílohu podáváme vařené nové brambůrky s máslem, čerstvou petrželí a zeleninovou ozdobou.
5.
Na dochucení připravíme omáčku z majonézy, kečupu a utřeného česneku.
Hodnotit recept: