Šnečci z listového těsta s uzeným lososem
Módní návrhář Luděk Richter svým hostům v pořadu Prostřeno! jako předkrm připravil chutné šnečky z listového těsta.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkakmín celý
500 gtěsto listové
na ozdobu
200 gzelenina čerstvá
na potření
1 ksvejce
náplň
100 glosos uzený
200 gsýr
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Vyválíme listové těsto.
2.
Přidáme plátky masa a sýra, zabalíme do rolády.
3.
Konce zmáčkneme, aby sýr při pečení nevytékal.
4.
Roládu před pečením potřeme vejcem a pokmínujeme. Je možné přidat špetku rozmarýnu.
5.
Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200 °C.
6.
Pozn. Místo uzeného lososa je možné použít nadrobno pokrájené uzené maso nebo šunku.
Hodnotit recept: