Drůbeží roláda
Kuře nebo krůtí prsa jsou naplněná anglickou slaninou, šunkou, sýrem a zeleninovou směsí a voní po česneku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
Česnek očistěte a také nakrájejte.
Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky.
Na lžíci másla osmahněte cibuli a česnek, přidejte žampiony a vše osmahněte.
Vyklepněte vejce k žampionům, osolte, mírně opepřete.
Papriku očistěte a nakrájejte na nudličky, přidejte ji k žampionům.
Vše společně promíchejte, chvíli osmažte a poté stáhněte z ohně.
Vykostěné kuře nebo krůtí prsa rozkrojená na plát naklepejte, lehce osolte.
Maso potřete ostřejší hořčicí, rozložte na ně anglickou slaninu, šunku a sýr (případně sýr můžete také nakrájet na kostičky a vmíchat do náplně).
Potřete připravenou náplní a maso sviňte do rolády a převažte.
V pekáčku rozehřete máslo a roládu opečte, poté podlijte trochou horké vody a pečte dozlatova.
Během pečení přelejte vypečenou šťávou s máslem, podlejte trochou vody a obraťte.
Po upečení odstraňte nit a roládu nakrájejte na plátky.
Hodnotit recept: