Koprová omáčka
Autor receptu: Redakce
Ingredience
100 gmouka hladká
100 mlocet
150 gmáslo
2 svazekkopr čerstvý
200 mlsmetana na vaření
200 mlmléko
50 gcukr krystal
500 mlvývar hovězí
podle potřeby
pepř černý mletý
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 35
1.
V kastrole nechte rozpustit máslo a orestujte na něm mouku dozlatova.
2.
Zalejte hovězím vývarem, přidejte ocet a cukr. Osolte, opepřete a povařte asi 20 minut.
3.
Pak přidejte do hrnce nasekaný kopr(pokud nemáte čerstvý, můžete použít sterilovaný).
4.
Krátce provařte a nakonec zjemněte (omáčku)smetanou smíchanou s mlékem. Už dále nevařte.
5.
Podávejte s hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Hodnotit recept: