Koprová omáčka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Koprová omáčka

45 min. | hlavní chod | 2 226 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Koprová omáčka

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
100 gmouka hladká
100 mlocet
150 gmáslo
2 svazekkopr čerstvý
200 mlsmetana na vaření
200 mlmléko
50 gcukr krystal
500 mlvývar hovězí

podle potřeby

pepř černý mletý
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 35
1.

V kastrole nechte rozpustit máslo a orestujte na něm mouku dozlatova.

2.

Zalejte hovězím vývarem, přidejte ocet a cukr. Osolte, opepřete a povařte asi 20 minut.

3.

Pak přidejte do hrnce nasekaný kopr(pokud nemáte čerstvý, můžete použít sterilovaný).

4.

Krátce provařte a nakonec zjemněte (omáčku)smetanou smíchanou s mlékem. Už dále nevařte.

5.

Podávejte s hovězím masem a houskovým knedlíkem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 759,6kJ 2 225,7kJ
Bílkoviny 2,8g 8,2g
Tuky 13,3g 38,8g
Sacharidy 12,3g 36g
Cholesterol 38,9mg 113,9mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz