Naučte se dokonalé palačinky: 4 chyby, které nejčastěji děláte | Recepty.Blesk.cz

Naučte se dokonalé palačinky: 4 chyby, které nejčastěji děláte

Cesta k dokonalým plačinkám je snazší, než myslíte.
Foto: Shutterstock.com
10.04.2015 / 06:00

Také patříte mezi ty kuchařky, které palačinky dělají jen jednou ročně, protože se jim špatně smaží, trhají se a připadají jim mastné? Možná při jejich přípravě děláte několik chyb, které vám brání tento snadný a rychlý pokrm dělat častěji. Máme pro vás 4 tipy, jak vytvořit perfektní palačinky.

Konzistence těsta je pro skvělý výsledek to nejdůležitější. Dbejte na správné množství ingrediencí a uvidíte, že se vám palačinky povedou.


Základní recept:

250 ml polotučného mléka
2 vejce
1 balíček vanilkového cukru (pokud je děláte na slano vynechte)
špetka soli
140 g hladké mouky
olej nebo máslo

Zkuste také:

Palačinky z tvarohového těsta

Palačinky z tvarohového těsta

Tvarohové těsto z mléka, cukru, vajec, prolisovaného tvarohu a mouky. Usmažené palačinky potíráme marmeládou a sypeme cukrem.celý článek

Pohanková palačinka

Pohanková palačinka

Palačinka z celozrné mouky a pohankových vloček, ozdobená ovocem a šlehačkou.celý článek

Špaldové palačinky

Špaldové palačinky

Palačinky ze sójového mléka, vejce, medu, vody a pohankových vloček. Hotové placky zdobíme višněmi smíchanými s jogurtem a čokoládou.celý článek

Pozor na správné míchání těsta

Není vaše palačinkové těsto nadýchané? Zapomeňte na míchání vařečkou a vezměte si raději velkou metlu a těsto našlehejte. Dostane se tak do něj vzduch a těsto bude krásné nadýchané a vláčné.

Zkuste přidat olej do těsta

Místo toho, abyste máslo nebo olej dali na pánev a nechávali rozehřát před každou palačinkou zvlášť, přimíchejte jej rovnou do těsta. Přidejte 2 lžíce kvalitního oleje nebo rozehřátého másla, promíchejte a můžete rovnou smažit.Palačinky tak nebudou mastné, ale naopak jemné, krásně tenké a nebudou se na pánvi trhat ani připalovat.


Buďte trpěliví

Trhají se vám palačinky? Může za to vaše nedočkavost. Nalijte necelou naběračku těsta na pánev, rovnoměrně jej rozprostřete a nechte smažit, dokud není těsto po celé ploše matné a pevné. Pak teprve obraťte a smažte z druhé strany. Jakmile budete obracet ještě nedopečené těsto, palačinka se vám roztrhne.

Nejlepší recepty:

Jablečné palačinky s karamelovou náplní

Jablečné palačinky s karamelovou náplní

Palačinky upečené s kolečky jablek, přelité karamelem, zakysanou smetanou a ozdobené mandlovými lupínky.celý článek

Špenátové palačinky se sýrem

Špenátové palačinky se sýrem

Těsto na palačinky dochucené česnekem, cibulí, majoránkou a cukrem, zapečené v troubě a podávané se strouhaným sýrem a kopečkem zakysané smetanycelý článek

Jahodová bomba: Palačinkové rolky

Jahodová bomba: Palačinkové rolky

Palačinky plněné smetanou a jahodami přimíhanými do želatiny. Podáváme chlazenécelý článek

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Politika

Stát se připravuje na „suché roky“. Bude…

Není pitná voda. Obce se hlásí o pomoc. Tu nabízí například Správa státních hmotných rezerv. Opatření…

celý článek »

České celebrity

Těhotná Adriana Sklenaříková (46): Poslední…

Slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková (46) už počítá poslední hodiny do porodu svého prvního…

celý článek »

Svět

Šokující foto: Z janovského mostu týdny…

Šokující fotografie se objevily na sociálních sítích pouhý den po tragickém zřícení mostu v italském…

celý článek »

Příběhy

Zkrachovalý milionář žije přes 20 let na…

Novodobý australský Robinson David Glasheen drží smutek. Zemřel mu totiž jeho nejbližší a vlastně…

celý článek »