Základem každého grilování je pořádný kus toho nejčerstvějšího masa, ale také dokonale vyladěná marináda. Tak honem pro suroviny, naložte maso a zítra s ním hurá na doruda rozpálený gril!
Nejlepší steak je ten hovězí! Ať už ho máte rádi rare, medium nebo well done, základem je krásně vyzrálé maso a jemná marináda, která nepřebije jeho chuť. Vyzkoušejte proto maso nejprve ogrilovat a pak ho na chvíli naložit do marinády, aby nasáklo její vůni, ale neztratilo nic ze své dokonalé chuti.
Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Nejlepší steak je z hovězího masa. A tento, ovoněný citronem a tymiánem prostě nemá chybu!celý článek
Jen málokterý Čech nemiluje vepřové. A steak z vepřové krkovice je na gril prostě jako dělaný. Pokud si i vy rádi pochutnáváte na šťavnatém vepřovém mase, vyzkoušejte jej s lepkavou pikantní marinádou z medu, chilli a sojové omáčky.
Pikantní grilovaná vepřová krkovička

Také milujete pořádně šťavnatý vepřový steak? Tento s chilli marinádou vás určitě nezklame.celý článek
Jemná kuřecí prsa potřebují marinádu, která nepřebije chuť masa, ale naopak ho podtrhne. Kombinace svěžího řeckého jogurtu, česneku a čerstvých bylinek je k tomu jako stvořená. Podávejte se zeleninovým salátem a křupavou bílou bagetkou a máte letní jídlo, které si okamžitě zamilujete.
Velmi specifická chuť jehněčího masa sice nemusí vonět úplně každému, ale pokud ji máte v oblibě, jsou jehněčí kotletky na grilu prostě dokonalé. Naložte je přes noc do marinády z portského vína a sklízejte obdivné pochvaly vašich spolustrávníků. Toto luxusní jídlo je mnohem snazší, než si myslíte!
Jehněčí kotlety v portském víně

Specifická chuť jehněčího si na grilu báječně rozumí se sladkostí portského vína. Vyžkoušejte to na vlastní chuťové pohárky.celý článek