Marinované steaky na gril: Hovězí, vepřové i kuřecí. Každý jiný a všechny skvělé! | Recepty.Blesk.cz

Marinované steaky na gril: Hovězí, vepřové i kuřecí. Každý jiný a všechny skvělé!

Foto: shutterstock.com
04.06.2016 / 06:00

Základem každého grilování je pořádný kus toho nejčerstvějšího masa, ale také dokonale vyladěná marináda. Tak honem pro suroviny, naložte maso a zítra s ním hurá na doruda rozpálený gril!

 

Nejlepší steak je ten hovězí! Ať už ho máte rádi rare, medium nebo well done, základem je krásně vyzrálé maso a jemná marináda, která nepřebije jeho chuť. Vyzkoušejte proto maso nejprve ogrilovat a pak ho na chvíli naložit do marinády, aby nasáklo její vůni, ale neztratilo nic ze své dokonalé chuti.

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Nejlepší steak je z hovězího masa. A tento, ovoněný citronem a tymiánem prostě nemá chybu!celý článek

Jen málokterý Čech nemiluje vepřové. A steak z vepřové krkovice je na gril prostě jako dělaný. Pokud si i vy rádi pochutnáváte na šťavnatém vepřovém mase, vyzkoušejte jej s lepkavou pikantní marinádou z medu, chilli a sojové omáčky.

Pikantní grilovaná vepřová krkovička

Pikantní grilovaná vepřová krkovička

Také milujete pořádně šťavnatý vepřový steak? Tento s chilli marinádou vás určitě nezklame.celý článek

Jemná kuřecí prsa potřebují marinádu, která nepřebije chuť masa, ale naopak ho podtrhne. Kombinace svěžího řeckého jogurtu, česneku a čerstvých bylinek je k tomu jako stvořená. Podávejte se zeleninovým salátem a křupavou bílou bagetkou a máte letní jídlo, které si okamžitě zamilujete.

Kuřecí řízky v jogurtu

Kuřecí řízky v jogurtu

Jemná chuť kuřecích prsou skvěle vynikne v této lehké, jogurtové marinádě.celý článek

Velmi specifická chuť jehněčího masa sice nemusí vonět úplně každému, ale pokud ji máte v oblibě, jsou jehněčí kotletky na grilu prostě dokonalé. Naložte je přes noc do marinády z portského vína a sklízejte obdivné pochvaly vašich spolustrávníků. Toto luxusní jídlo je mnohem snazší, než si myslíte!

Jehněčí kotlety v portském víně

Jehněčí kotlety v portském víně

Specifická chuť jehněčího si na grilu báječně rozumí se sladkostí portského vína. Vyžkoušejte to na vlastní chuťové pohárky.celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz