Vejce Benedikt: Recept a video, podle kterého to bude hračka! | Recepty.Blesk.cz

Vejce Benedikt: Luxusní snídaně, kterou hravě zvládnete doma

Foto: shutterstock.com
25.01.2016 / 06:00

Ideální snídaně na klidné ráno, když máte čas jen tak si poležet a pak se chvilku blýsknout v kuchyni. Vejce s nádherně tekutým žloutkem v kombinaci s opečenou houskou, sušenou šunkou a holandskou omáčkou je jeden z důvodů, proč láska prochází žaludkem.

Vajíčka Benedikt pro 2 osoby

 

Budete potřebovat:

* 2 vejce

* 1 housku z bílé mouky

* 50 ml bílého vinného octa

* 2 plátky parmské šunky

* oříšek másla

* 2 žloutky

* sůl, bílý pepř

* šťávu z 1/2 citronu

* 75 ml bílého vína

 

Holandská omáčka: Video s kuchařem Tomášem Frištenským

 

Nejprve si připravte holandskou omáčku. Jak na to, vám poradí kuchař restaurace Babiččina zahrada – Tomáš Frištenský.  Připravte si vodní lázeň. V hrnci přiveďte vodu k varu a do misky, která pasuje na hrnec tak, aby se dno misky dotýkalo hladiny vody, dejte žloutky, přidejte bílé víno, sůl, citronovou šťávu a prošlehejte metličkou. V malém hrnci rozpusťte máslo. Hrnec s vroucí vodou sundejte z plotny, položte přes něj utěrku a na ni dejte misku s rozšlehanými žloutky. Míchejte žloutkovou hmotu do zhoustnutí, sundejte z hrnce a do hmoty začněte pomalu zašlehávat rozpuštěné máslo. Podle chuti opepřete.

 

Video se připravuje ...
Jak na holandskou omáčku vás naučí Tomáš Frištenský, kuchař restaurace Babiččina zahrada • 

 

Pošírované vejce: Video s šéfkuchařem Radkem Davidem

 

Poté si připravte pošírované vejce. Jak na to, vám poradí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda. Do hrnce dejte vodu a přiveďte ji k varu. Přilijte do ní trošku vinného octa. Vajíčko, které musí mít pokojovou teplotu, si rozklepněte do misky. Poté ve vodě lžící vytvořte vír a do jeho středu vlijte vejce. Nechte bílek zatáhnout asi 2 minuty, vytáhněte a ihned servírujte.

 

Video se připravuje ...
Jak na pošírované vejce vám poradí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

 

Zbývá poslední část přípravy a vejce Benedikt budou hotová. Rozpulte housku a strany lehce opečte na pánvi dozlatova. Potřete ji lehce holandskou omáčkou, poklaďte plátkem šunky, na něj umístěte pošírované vejce a nakonec přelijte opět holandskou omáčkou.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz