Nové brambory jsou doslova zázračnou surovinou. Nejen že jsou poměrně levné, ale také vás dokážou zasytit na hodně dlouho a mají báječnou chuť. Podávat je přitom nemusíte jen jako přílohu, ale připravíte z nich i lahodné hlavní jídlo nebo báječnou polévku.
Na nových bramborách si pochutnáte, ať už je jíte jako přílohu, zapečené se smetanou, nebo klidně i samotné, přelité rozpuštěným máslem, posypané jarními bylinkami a doplněné sklenicí mléka nebo kefíru.
Navíc jsou v sezóně tou nejlepší přílohou i hlavním chodem, který si můžete dopřát. Je s nimi totiž méně práce, než s těmi starými, takže vás nezdrží u plotny a skrývá se v nich podstatně více vitaminů. Sice z nich nepřipravíte bramborovou kaši, pochutnáte si na nich ale královsky.
Recepty z nových brambor podle šéfkuchaře Ihnačáka

Brambory jsou doslova zázračnou surovinou. Nejen že jsou poměrně levné, ale také vás dokážou zasytit na hodně dlouho a mají báječnou chuť. Podávat…celý článek
Jak jsou skutečně nejlepší? Uvařené, promíchané s najemno nasekanou petrželkou, pažitkou a na másle osmaženou jarní cibulkou, doplněné o sklenici kysaného mléka. Úžasné jsou ale také předvařené a pečené v troubě s tymiánem a se solí.
Vyzkoušejte také další lahodná jídla z nových brambor:
Česnekové brambory s pečeným kuřetem
Pečené kuře a brambory jsou vynikajícím hlavním chodem.celý článek
Česnekové brambory s pečeným kuřetem

Pečené kuře a brambory jsou vynikajícím hlavním chodem.celý článek