Chcete připravit na neděli nějakou dobrotu, která vám nezabere moc času? Upečte kuře! Existují desítky nejrůznějších variant, jak z něj vykouzlit skutečný skvost. A rozhodně bude chutnat úplně všem.
Na jaře je všude spousta bylinek, tak je využijte i při přípravě pečeného kuřete. Lze z nich udělat skvělou nádivku, kterou kuřátko naplníte, a královský oběd je na světě. Zkuste tyhle recepty, chutnají vážně skvěle. Jeden z nich je dokonce od mistra šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.
Pečené kuře s bylinkovou nádivkou

Teď na jaře naprosto ideální spojení. Kuře a bylinky. Vyzkoušejte a nebudete litovat.celý článek
Albert Škola vaření Zdeňka Pohlreicha: Pečené kuře s nádivkou

Podzim je v plném proudu a Zdeněk Pohlreich je tu opět se svou Školou vaření, aby vás zase něco málo naučil a předvedl vám, co jste třeba ještě neznali…celý článek
Milujete vůni a chuť česneku? Ke kuřeti se hodí dokonale. Pozor jen na to, abyste česnek nepřipálili, dostal by mírně nahořklou chuť. A myslete i na to, že aby bylo kuře po upečení co nejšťavnatější, měli byste ho aspoň dvacet minut nechat odpočinout.
Máslové kuře s česnekem a rozmarýnem

Kuře plněné směsí z česneku, rozmarýnu, másla a citronové šťávy, pečené na bramborách s pancettou a bílém víně.celý článek
Podobně jako česnek můžete při pečení kuřete použít nejrůznější bylinky, kterými kuře posypete. Například tymián nebo rozmarýn dodají pečenému masu zajímavou a neotřelou chuť. Vyzkoušejte!

Hledáte tip na večeři? Vyzkoušejte pečené kuře se zeleninou smíchanou s rozmarýnem a dijonskou hořčicí!celý článek

Vynikající alternativa k pečené svatomartinské huse, kterou si můžete dopřát i tehdy, když si hlídáte linii. Chutná vážně skvěle!celý článek
Chcete něco slavnostnějšího? Upečte kuře jako kachnu, budete se divit, že bude chutnat téměř stejně. A ještě jeden recept byste měli otestovat. Pečené kuře miluje jako přílohu zelí, ovšem kuře můžete upéct i přímo v zelí. Jestli tenhle recept ještě neznáte, je na čase ho vyzkoušet.

Odlehčená varianta pečené kachny, kterou si nenechte ujít. Chutná neméně dobře. S červeným zelím a knedlíkem vynikající nedělní oběd.celý článek
Jak naporcovat kuře? Naučí vás to šéfkuchař Radek David v našem videu: