Klidně si troufněte na poctivé, vlastnoručně vyrobené „noky“. S překvapením zjistíte, že je to mnohem jednodušší, než jste si mysleli. A už nikdy nebudete chtít jiné! S jarní zeleninou nebo domácí ricottou totiž chutnají naprosto božsky.
Na domácí gnocchi pro 4 osoby budete potřebovat:
* 500 g brambor (nejlépe moučných)
* asi 160 g hladké mouky (podle typu brambor)
* 1 velké vejce
* 1 lžičku soli
* hladkou mouku na posypání pracovní desky
Postup:
Neoloupané brambory uvařte v osolené vodě. Sceďte je, oloupejte a ještě horké rozšťouchejte. Přisypejte hladkou mouku smíchanou se solí a vypracujte hladké, mírně lepivé těsto.
Na pomoučeném vále vytvořte z těsta několik šišek, ty rozkrájejte na kousky o délce asi 2 cm. Jednotlivé noky vytvarujte a zmáčkněte pomocí vidličky. Vložte je do vroucí osolené vody a vařte asi 5 minut. Jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Z hrnce je vyndejte pomocí cedníku.
S čím je podávat? Vyzkoušejte například domácí ricottu, bazalkové pesto nebo medvědí česnek, který právě teď seženete všude čerstvý.
VIDEO: Jak na domácí ricottu? Zvládne ji každý a hodí se na těstoviny i na cheesecake

Vyrobit si domácí ricottu není ani zdaleka tak složité, jak byste možná čekali. A navíc ušetříte, protože doma si ji vyrobíte prakticky za hubičku.…celý článek
Dokonalý medvědí česnek: Co z něj připravit, abyste si ho zamilovali?

Můžete s ním zacházet například jako s naťovou cibulkou. Chutná i na čerstvém chlebu s máslem. Při jeho zpracování ale můžete zajít ještě dál: udělejte…celý článek
VIDEO: Šéfkuchař vás naučí bazalkové pesto, které si zamilujete

Málokteré kupované pesto je opravdu kvalitní, navíc je většina z nich pořádně drahá. A protože právě teď jsme uprostřed sezony bazalky, není důvod,…celý článek