Víte, jak správně skladovat chleba? Zapomeňte na mikroten! | Recepty.Blesk.cz

Víte, jak správně skladovat chleba? Zapomeňte na mikroten!

Igelit je pro uchovávání chleba v podstatě nejhorší
Igelit je pro uchovávání chleba v podstatě nejhorší
Foto: Shutterstock.com
03.05.2015 / 06:00

Chcete mít doma dobrý a měkký chleba stále po ruce? Pak je potřeba vědět, do čeho a jak ho uložit. Když totiž pečivo necháte jen tak povalovat v mikrotenovém sáčku, ve kterém jste ho přinesli z obchodu, není tím důvodem, že vám nevydrží, jeho kvalita.

Do látkové utěrky

 

„Já bych se držel toho, co dělaly naše babičky, které balily chléb do čisté utěrky. Myslím, že toto pravidlo funguje i nyní lépe než cokoli jiného,“ radí Jaroslav Pomp z pekáren United Bakeries. Je to rada odborníka, je spolehlivá, a navíc ověřená generacemi.

 

Do pečícího papíru

 

Variantou na tip našich babiček (tedy balení do utěrky nebo plátna) je balení pečiva do papíru, samozřejmě čistého a nepoužitého. Pokud tedy mají v obchodě na výběr sáčky papírové a igelitové, volte raději ty první.

9 způsobů, jak zachránit vadnoucí zeleninu a ovoce

9 způsobů, jak zachránit vadnoucí zeleninu a ovoce

Zůstala vám zelenina v chladničce déle, než jste přepokládali, a působí trochu unaveně? Není však plesnivá, je jen povadlá. Nevadí, víme, jak ji zužitkovat…celý článek

Do praktického chlebníku

 

Pečivo můžeme uložit i do chlebníku. V něm je snadno dostupné a zároveň chráněné před vlhkem i vzduchem. Můžete s ním i zajímavě doplnit interiér kuchyně. Na výběr máte celou řadu modelů: závěsných nebo volně stojících, dřevěných nebo kovových, s různými způsoby otevírání a v mnoha velikostech.

 

Do speciální zásuvky

 

Starosti s uchováváním pečiva za vás částečně vyřešili i výrobci kuchyní. Někdy je součástí linky speciální hluboká zásuvka s plastovým vnitřkem, který můžete snadno vyndat a umýt. Výhodou těchto zásuvek je hlavně to, že výborně těsní, a proto v nich pečivo neosychá.

Jak ohřát pizzu, aby byla jako čerstvá?

Jak ohřát pizzu, aby byla jako čerstvá?

Zbyla vám domácí pizza nebo ta dovezená a do studené se vám nechce? Víme, jak ji ohřát, aby byla znovu jako čerstvá. Pokud ji nemáte rádi "gumovou",…celý článek

Do mrazáku a pak do mikrovlnky

 

Když budete dodržovat správný postup, můžete chleba i zmrazit. Přijde vhod – třeba když se vrátíte z dovolené a nestihnete nakoupit čerstvé pečivo. V takovém případě je dobré chléb rozkrájet na krajíce (se zmrzlým bochníkem žádný zázrak nenaděláte) a jednotlivé plátky proložit papírem na pečení a vložit do mikrotenového sáčku. Pak můžete z mrazničky vyndat jen potřebné množství. Až budete chleba rozmrazovat, sáček pootevřete, aby se odpařila voda. Pečivo můžete také krátce rozpéct v troubě. Pak bude krásně křupavé a čerstvé. Ale musíte ho hned sníst, protože brzy ztvrdne.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejlepší studené večeře za pár korun! Sýrová, avokádová nebo sardinková pomazánka

Jestli se vám nechce vařit o víkendu ještě teplé večeře, klidně nabídněte rodině studenou variantu! Nemusí mít přece na talíři každý den několikrát teplý pokrm. Naše pomazánkové tipy jsou rychlé, snadné a velmi chutné. A dají

Domácí nudle jako od babičky. Naučte se je krok za krokem a nebudete chtít jiné!

Že nemáte čas a že se dají nudle přece koupit už hotové? Jistě, dají. Ovšem dnes je trend připravovat v kuchyni vše nejčerstvější a pěkně po domácku. Jestli je vám to sympatické, pak se určitě domácí nudle naučte. Do kuřecí,

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz