Babské rady: Jak vylepšit bramborovou kaši? | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak vylepšit bramborovou kaši?

Babské radyListové těsto zvládnete i sama doma.Upečte si výtečný koláč se švestkami
6
Babské rady
Foto: Shutterstock
01.05.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Vařte brambory a zeleninu efektněji a zmražené švestky šoupněte hned od koláče!

Vmíchání přísad

Listové těsto zvládnete i sama doma.

Na vmíchání přísad do těsta nebo spojení dvou těst je nejlepší kovová metlička ve tvaru lopatky. Na dřevěnou vařečku nebo vařečku zakončenou gumou se těsto obvykle nalepí. Přísady se vmíchávají opatrně, aby se v těstě udržel vzduch a koláč byl lehký.

 

Zmražené švestky rovnou do koláče

Upečte si výtečný koláč se švestkami

Zmrazila jste si švestky a chcete je dát do koláče? Tak je tam přidejte ještě zmrzlé, jinak budou jako bláto.

 

Bramborová kaše jinak

Když vám zbyde bramborová kaše...

Koho nudí obyčejná bramborová kaše, může si ji trochu oživit. Přidejte do ní třeba lžičku hořčice nebo trochu najemno nastrouhaného křenu.

 

Vaření brambor a zeleniny

Recept z nových brambor

Při vaření brambor a zeleniny ve vodě je dobré přidat sůl až ve chvíli, kdy změknou. Slaná voda se totiž sama o sobě začne vařit později, a zbytečně se tak celý proces prodlužuje.

 

Aby po houbách nebylo těžko

Omeleta s houbami a mozzarelou

Houby jsou těžké jídlo. Jejich stravitelnost zlepšíte, když je před vařením osolíte a zakapete citronovou šťávou.

Diskuse k článku

.

Přepálené mléko nebo zápach z cibule? 7 babských triků, které to vyřeší!

Každá kuchařka čas od času něco připálí nebo vaří jídlo, které má svou charakteristickou vůni, která není zrovna líbivá. A pokud druhý den čekáte návštěvu, pak určitě chcete, aby vám to doma hezky vonělo a bylo tam čisto. Víte,

Jak na vždy měkké maso a křupavou kůžičku? Vyzkoušejte triky našich babiček

Roštěnka, která se nedá rozžvýkat, tuhé maso v guláši, vepřová pečeně postrádající křupavou kůrčičku, rozpadající se sekaná, kachna či kuře bez dozlatova vypečené kůžičky. Tato a další kuchařská faux pas dokážou zkazit náladu

6 triků, jak zachránit přesolené jídlo. Pomůžou bílek, brambora nebo jogurt

Už v dětství se dozvídáme, že sůl je nad zlato. A právě tak bychom s ní měli zacházet. Občas nám ale při vaření "ujede" ruka a pracně připravené jídlo je téměř nepoživatelné. Co s ním? V první řadě nepanikařte a nevylévejte ho

Jak správně sušit a uchovat houby? Zkuste nit, síto nebo pečicí papír

Někdo je jen rád sbírá, jiný je miluje především na talíři. A protože po letošním nepříznivém suchém létě teď houby konečně začaly růst, zažívají někteří houbaři doslova žně. Pokud ale máte smaženice nebo houbových řízků už

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Osud malého Adámka (10) rozplakal i Krainovou!…

Případ malého Adámka (10), kterého nechali dlouhých 13 minut krvácejícího a bez pomoci v pardubické…

celý článek »

Krimi

Neviděli jste mého syna Roberta? Zoufalá…

Strach, panika a zoufalost. To všechno nyní prožívá maminka Roberta Krause z Chebska. Její třináctiletý…

celý článek »

České celebrity

Dara si hraje s ohněm? Zveřejnila písničku…

Ona si nedá pokoj! I když jí už dal expartner Rytmus (41) jasně najevo, aby mu dala pokoj, Dara Rolins…

celý článek »

Události

„Mlátička“ Ondráček dostal metál od bojovníků…

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček obdržel tento týden ocenění od Českého svazu bojovníků za svobodu…

celý článek »