Babské rady: Jak napravit přesolenou polévku? | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak napravit přesolenou polévku?

Babské rady
Babské radyCukroví z lineckého těsta patří ve většině domácností k těm nejoblíbenějším. Chutná dětem i dospělým.Hrstka mandlí dokáže spalovat tuky.
Doprava
Kamera6
Babské rady
Foto: Shutterstock
08.04.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Pokud hledáte radu jak na nepoddajné linecké těsto, jak mandle v cukuletu zbavit slupek nebo jak se zbavit štiplavého zápachu ze spálenin, jste tu správně.

Poddajnější linecké těsto

Foto: profimedia.cz

Když vám špatně drží pohromadě linecké těsto a nejde dobře zpracovat, přilijte do něj dvě lžíce smetany a těsto důkladně prohněťte. Výsledkem pak bude vláčnější konzistence.

Jak rychle zbavit mandle slupek

Foto: Shutterstock.com

Máte chuť na pražené mandle? Slupek je nejlépe zbavíte tak, že je zalijete vroucí vodou, chvíli počkáte a pak je jednoduše sloupnete.

Zelená zelenina

Foto: SHUTTERSTOCK.COM

Aby zelenině zůstala při vaření pěkně zelená barva, je dobré do vody přidat trošku cukru a zeleninu vkládat až do vroucí vody. Vařte ji v odkrytém hrnci.

Jak se zbavit zápachu ze spálenin

Foto: Shutterstock.com

Podařilo se vám v kuchyni něco pořádně připálit? Nepříjemného zápachu v místnosti se zbavíte tak, že přes noc necháte ve dřezu vodu s pomerančovou kůrou.

Přesolili jste polévku?

Foto: 863026

Polévku zkaženou přemírou soli zkuste zachránit tak, že do ní přilijete trochu mléka.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Polévky, po kterých nepřiberete! Hovězí se sýrovými nudličkami, cizrnová nebo zelná s hlívou

Ještě se snažíte dodržovat novoroční předsevzetí a nejíst tučná jídla? Zkuste si dopřát tyhle polévky, které jsou ideální nejen na zimní období, ale taky při dietě. Polévky si klidně můžete vařit každý den, jen si vybírejte

Dokonalý kuřecí vývar: Domácí je nejlepší! Stačí těchto pár triků

Uvařit vývar se může zdát jako naprostá banalita, ale aby byl skutečně vynikající a nepřipomínal jen obarvenou vodu, musíte mu nějaký ten čas věnovat. Silný kuřecí vývar má zlatou barvu, úžasně voní, a když je studený,

Novoroční čočka: Připravte si ji podle Zdeňka Pohlreicha nebo Karolíny Kamberské

Bez čočky to na Nový rok zkrátka nejde. Pokud si příliš nepotrpíte na tu klasickou na kyselo, inspirujte se recepty slavných kuchařů. Třeba vás nadchne ta s vepřovou pečení Romana Pauluse nebo čočkový salát s pošírovaným vejcem

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz