Jak si vyrobit vlastní tortellini? | Recepty.Blesk.cz

Jak si vyrobit vlastní tortellini?

Tortellini plněné ricottou a uzeným masem patří mezi klasická italská jídla.
Foto: abl
21.10.2010 / 17:22

Milovníci těstovin na ně nedají dopustit. Jedná se o těstovinu, která v sobě ukrývá "tajemství" ať už v podobě sýra, hub nebo nějaké uzeniny. Tortellini se obvykle servírují v polévce a proto přinášíme jak si vlastní tortelinni vyrobit podle osvědčeného italského receptu.

Na výrobu těstovin je třeba mít:

400 gramů polohrubé mouky

8 žloutků

1/2 lžíce soli

2 lžíce oleje

vlastní strojek na výrobu těstovin

Na výrobu náplně:

1 balení italského sýru riccota

2. uzené maso

3,nastrouhaný parmezán

Postup přípravy:

1) Přichystáme si přísady a vejce, sůl a olej rozmícháme v míse.
Přidáme 5 lžic mouky, mícháme, až je těsto hladké, potom dosypeme zbytek mouky. Vše dobře spojíme. Zprvu to jde dost ztuha, můžete si pomoci a navlhčit si ruce. Pak je práce s těstem jednodušší.
Těsto hněteme, až je hladké a lesklé.

2) Když máme těsto hotové, zabalíme jej do vlhké utěrky a necháme 30 minut odpočinout.Těsto poté rozdělime na 4 stejné díly.Těsto uválíme válečkem naplocho a projedeme strojkem na nejširší tloušťku, potom na druhou nejtenčí,

3) Máme plát těsta a vykrájíme z něj čtverečky asi 6x6 cm. Pokud máte krájítko na pizzu, můžete jej použít, pokud ne, stačí obyčejný nůž. Vše ukryjeme znovu pod vlhkou utěrku.

4) Mezitím si do misky vložíme celou ricottu, na drobno nakrájené uzené maso a nastrouhaný parmezán. To vše dohromady smícháme. Poté, co vyndáme z pod utěrky čtverečky těsta, na ně dáme trošku naší náplně z ricotty a spojíme do trojůhelníku. Poté konce trojůhelníku spojíme, aby to pěkně drželo, horní rožek zahneme. Když takto všechny trojůhelníčky máme spojené, můžeme vařit kuřecí nebo zeleninový vývar.

Na přípravu celé polévky s těstovinami budeme potřebovat:

kuřecí nebo zeleninový vývar

čerstvou nasekanou petržel

200 gramů Burgundské šunky (např. Maso Planá)

parmazán

Postup přípravy:

1) Tortelinni vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka cca 15 minut. Vyndáme a propláchneme studenou vodou.

2) V hrnci ohřejeme kuřecí vývar a přidáme do něj odkapané tortellini. Na pánvi opražíme burgundu s cibulkou a přidáme vše do vývaru s těstovinami. Posypeme petrželí a parmazánem a podáváme v miskách.

Náš Tip:

Jako další varianta mohou být tortellini vařeny od začátku ve vývaru.

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Kotelnice Jílková 2,5 roku po rozchodu s…

Z manželského svazku nespěchá. Bývalá kotelnice, nyní moderátorka pořadu Máte slovo na ČT Michaela…

celý článek »

Příběhy

Exkluzivní rozhovor se synem Krále Šumavy:…

Smrt Josefa Hasila jeho jediného syna Josefa Vávru (70) velmi zasáhla. S otcem mluvil přes Skype…

celý článek »

Módní policie

Módemanky a parádníci: Jak hvězdy styling…

Mediálně známé persony, veřejnost oslovující i dráždící osobnosti, rozličné figurky showbyznysu i…

celý článek »

České celebrity

Machálková vrací úder synovi Šípka (†66):…

Zatím se shodnou nanejvýš na tom, že Bořek Šípek (†66) byl výjimečný chlap, který jim chybí. Jinak…

celý článek »