Jak si vyrobit vlastní tortellini? | Recepty.Blesk.cz

Jak si vyrobit vlastní tortellini?

Tortellini plněné ricottou a uzeným masem patří mezi klasická italská jídla.
Foto: abl
21.10.2010 / 17:22

Milovníci těstovin na ně nedají dopustit. Jedná se o těstovinu, která v sobě ukrývá "tajemství" ať už v podobě sýra, hub nebo nějaké uzeniny. Tortellini se obvykle servírují v polévce a proto přinášíme jak si vlastní tortelinni vyrobit podle osvědčeného italského receptu.

Na výrobu těstovin je třeba mít:

400 gramů polohrubé mouky

8 žloutků

1/2 lžíce soli

2 lžíce oleje

vlastní strojek na výrobu těstovin

Na výrobu náplně:

1 balení italského sýru riccota

2. uzené maso

3,nastrouhaný parmezán

Postup přípravy:

1) Přichystáme si přísady a vejce, sůl a olej rozmícháme v míse.
Přidáme 5 lžic mouky, mícháme, až je těsto hladké, potom dosypeme zbytek mouky. Vše dobře spojíme. Zprvu to jde dost ztuha, můžete si pomoci a navlhčit si ruce. Pak je práce s těstem jednodušší.
Těsto hněteme, až je hladké a lesklé.

2) Když máme těsto hotové, zabalíme jej do vlhké utěrky a necháme 30 minut odpočinout.Těsto poté rozdělime na 4 stejné díly.Těsto uválíme válečkem naplocho a projedeme strojkem na nejširší tloušťku, potom na druhou nejtenčí,

3) Máme plát těsta a vykrájíme z něj čtverečky asi 6x6 cm. Pokud máte krájítko na pizzu, můžete jej použít, pokud ne, stačí obyčejný nůž. Vše ukryjeme znovu pod vlhkou utěrku.

4) Mezitím si do misky vložíme celou ricottu, na drobno nakrájené uzené maso a nastrouhaný parmezán. To vše dohromady smícháme. Poté, co vyndáme z pod utěrky čtverečky těsta, na ně dáme trošku naší náplně z ricotty a spojíme do trojůhelníku. Poté konce trojůhelníku spojíme, aby to pěkně drželo, horní rožek zahneme. Když takto všechny trojůhelníčky máme spojené, můžeme vařit kuřecí nebo zeleninový vývar.

Na přípravu celé polévky s těstovinami budeme potřebovat:

kuřecí nebo zeleninový vývar

čerstvou nasekanou petržel

200 gramů Burgundské šunky (např. Maso Planá)

parmazán

Postup přípravy:

1) Tortelinni vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka cca 15 minut. Vyndáme a propláchneme studenou vodou.

2) V hrnci ohřejeme kuřecí vývar a přidáme do něj odkapané tortellini. Na pánvi opražíme burgundu s cibulkou a přidáme vše do vývaru s těstovinami. Posypeme petrželí a parmazánem a podáváme v miskách.

Náš Tip:

Jako další varianta mohou být tortellini vařeny od začátku ve vývaru.

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Zklamaná Agáta Prachařová: První reakce…

I když jejich manželství už půl roku spěje k rozvodu, tak Agáta Prachařová (34) možná stále doufala,…

celý článek »

Události

Válečný hrdina Emil Boček (96) leží v nemocnici…

Válečný veterán a poslední žijící český stíhací pilot RAF Emil Boček je ve Fakultní nemocnici Brno…

celý článek »

Světové celebrity

Carol z Krok za krokem slaví 73! Oslava…

Jako Carol Fosterová v seriálu Krok za krokem učarovala Suzanne Somersová milionům mužům. Ani třicet…

celý článek »

České celebrity

Bývalá hvězda seriálů Šinkorová smutně přiznala,…

Zářila v roli doktorky Gity Petrové v právě reprízovaných dílech seriálu Ordinace v růžové zahradě,…

celý článek »