Domácí italské těstoviny
Domácí těstoviny z mouky, vajec, olivového oleje a vody. Můžeme plnit špenátem, masem nebo sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z mouky (nebo semoliny), vajec, soli a olivového oleje uhněťte těsto, podle velikosti vajec přidejte trochu vody.
Těsto uložte zakryté asi na hodinu do chladničky odpočinout.
Potom z těsta vyrobte tvary podle vlastní fantazie.
Dejte uschnout nebo připravte plněné těstoviny – třeba špenátem, masem nebo sýrem. Ty dejte vařit rovnou.
Při vaření použijte minimálně litr vody na 100 g těstovin.
Olej a sůl přidávejte až do vroucí vody, zpěníte ji a těstoviny se tak snadno neslepí.
Po uvaření těstoviny nikdy neproplachujte studenou ani teplou vodou, zbavili byste je chuti!
Hodnotit recept: