Rebarborové dobroty: Upečte sladké a přitom osvěžující moučníky | Recepty.Blesk.cz

Rebarborové dobroty: Upečte sladké a přitom osvěžující moučníky

Foto: shutterstock.com
19.06.2016 / 06:00

Vrhněte se na rebarboru, dokud je ještě její sezóna. Nic totiž nemá tak dokonale vyváženou sladko-kyselou chuť jako právě řapíky této rostliny! Hodí se do všech moučníků. Vyzkoušejte například ty naše.

 

Kombinace rebarbory a jahod hraje v tomto klasickém britském receptu naprosto klíčovou roli. Crumble se podává teplý, takže není zrovna ideální na horká červnová odpoledne. Pokud ale prší, těžko

Kokosový crumble s rebarborou a jahodami

Kokosový crumble s rebarborou a jahodami

Bristská klasika, kterou si prostě zamilujete.celý článek

si dokážete představit vhodnější snídani.

Muffiny jsou směšně snadné, hned hotové a můžete si je dát k nedělní kávě, na snídani, nebo je nabalit dětem do školy jako lehkou svačinu. Ty s rebarborou jsou navíc příjemně osvěžující.

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Co je na těchto muffinech nejlepší? Že jsou směšně snadné a raz dva hotové!celý článek

Přemýšlíte nad lehkým letním dortem na grilovací párty? Máme pro vás skvělý recept z tvarohu a rebarbory. Zažene chuť na sladké a přitom se vám po něm nebude chtít spát. Ideální!

Svěží rebarborový dort

Svěží rebarborový dort

Sladkokyselé chuti rebarbory se zkrátka žádné ovoce nevyrovná.celý článek

Že se rebarbora skvěle hodí spíš na lehčí moučníky, dokazuje i tento jogurtový koláč. Bohatě ho posypte drobenkou a pečte dozlatova.

Rebarborový jogurtový koláč

Rebarborový jogurtový koláč

Díky jogurtu a rebarboře je tento koláč úžasně svěží a přitom božský.celý článek

Diskuse k článku

.

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Po pádu Vydry došlo k náhlým změnám v Divadle…

Divadlo na Vinohradech hlásí problém! Ještě se ani návštěvníci premiéry představení Ifigenie v Aulidě…

celý článek »

Komentáře

Komentář: Žádné kecy a konec srandy. ČSSD…

Podle sjezdu vždy nejlíp poznáte skutečný stav příslušné strany. Ten ČSSD, který se v neděli konal…

celý článek »

Módní policie

Módní policie: Glamour punk, jízda na ostro…

Bály jsou pro čas zimy typické. Považují se za vrchol společenského setkání, což povinný…

celý článek »

Ročník 2017/18

Jak si vedly posily Sparty: Stanciu rozpálil…

Hned tři ze čtyř zimních posil zařadil trenér Sparty Andrea Stramaccioni do prvního ligového zápasu…

celý článek »