Štědrovečerní večeři můžete servírovat s pivem. Které vybrat? | Recepty.Blesk.cz

Štědrovečerní večeři můžete servírovat s pivem. Které vybrat?

Vyzkoušejte na Štědrý den různá piva
Vyzkoušejte na Štědrý den různá piva
Foto: Shutterstock.com
23.12.2015 / 05:58

Kterými nápoji doplnit štědrovečerní večeři? Většina těch, kteří preferují pivo, začíná většinou nějakým apertiviem a pak podává svou oblíbenou značku. Pivní specialista Robert Demeter vám však ukáže, jak různé druhy piva mohou doprovodit celý Štědrý večer.

"Štědrovečerní večeře je sytá a plná různých chutí. To samé můžeme objevit i v pivu," říká pivní specialista Robert Demeter z pivotéky Pípa v Dlouhé ulici v Praze a hned na úvod doporučuje řadu piv, která se dají využít i jako aperitiv. "I pivo může rozproudit trávicí šťávy, na rozjezd bych doporučil nějaká piva ovocná. Pokračujeme polévkou, k té bych doporučil piva světlá nebo polotmavá pšeničná," říká Demeter.

Které pivo vám pomůže lépe trávit kapra? Jaké pivo se hodí jako digestivum nebo k doutníku? Nechte se inspirovat tipy pivního specialisty a dozvíte se, k čemu se hodí například pivo, které zraje v koňakových sudech.

 

Video se připravuje ...
Pivní specialista Robert Demeter popisuje, která piva se hodí ke štědrovečenímu stolu • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší studené večeře za pár korun! Sýrová, avokádová nebo sardinková pomazánka

Jestli se vám nechce vařit o víkendu ještě teplé večeře, klidně nabídněte rodině studenou variantu! Nemusí mít přece na talíři každý den několikrát teplý pokrm. Naše pomazánkové tipy jsou rychlé, snadné a velmi chutné. A dají

Rychlá, lehká a levná jídla do 30 minut! Pečený lilek, pstruh se zeleninou nebo kuřecí maso

Proč vymýšlet nějaká náročná a těžká jídla, když za sebou máme vánoční hodování? Dopřejte si pokrmy, které jsou lehké, zdravé, levné a navíc rychle hotové. Do půl hodiny můžete servírovat!

Paštiky na svačinu i k večeři: Hovězí, bůčková, z kuřecích jater nebo kachní!

Paštiky jsou oblíbené rychlovky, které se hodí nejen ke svačině, ale i jako studená večeře, když spěcháte. Ovšem nekupujte ty, které jsou plné "éček", vyrobte si své vlastní, kterým neodolá ani největší gurmán!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz