Štědrovečerní večeři můžete servírovat s pivem. Které vybrat? | Recepty.Blesk.cz

Štědrovečerní večeři můžete servírovat s pivem. Které vybrat?

Vyzkoušejte na Štědrý den různá piva
Foto: Shutterstock.com
23.12.2015 / 05:58

Kterými nápoji doplnit štědrovečerní večeři? Většina těch, kteří preferují pivo, začíná většinou nějakým apertiviem a pak podává svou oblíbenou značku. Pivní specialista Robert Demeter vám však ukáže, jak různé druhy piva mohou doprovodit celý Štědrý večer.

"Štědrovečerní večeře je sytá a plná různých chutí. To samé můžeme objevit i v pivu," říká pivní specialista Robert Demeter z pivotéky Pípa v Dlouhé ulici v Praze a hned na úvod doporučuje řadu piv, která se dají využít i jako aperitiv. "I pivo může rozproudit trávicí šťávy, na rozjezd bych doporučil nějaká piva ovocná. Pokračujeme polévkou, k té bych doporučil piva světlá nebo polotmavá pšeničná," říká Demeter.

Které pivo vám pomůže lépe trávit kapra? Jaké pivo se hodí jako digestivum nebo k doutníku? Nechte se inspirovat tipy pivního specialisty a dozvíte se, k čemu se hodí například pivo, které zraje v koňakových sudech.

 

Pivní specialista Robert Demeter popisuje, která piva se hodí ke štědrovečenímu stolu • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší studené večeře za pár korun! Sýrová, avokádová nebo sardinková pomazánka

Jestli se vám nechce vařit o víkendu ještě teplé večeře, klidně nabídněte rodině studenou variantu! Nemusí mít přece na talíři každý den několikrát teplý pokrm. Naše pomazánkové tipy jsou rychlé, snadné a velmi chutné. A dají

Rychlá, lehká a levná jídla do 30 minut! Pečený lilek, pstruh se zeleninou nebo kuřecí maso

Proč vymýšlet nějaká náročná a těžká jídla, když za sebou máme vánoční hodování? Dopřejte si pokrmy, které jsou lehké, zdravé, levné a navíc rychle hotové. Do půl hodiny můžete servírovat!

Paštiky na svačinu i k večeři: Hovězí, bůčková, z kuřecích jater nebo kachní!

Paštiky jsou oblíbené rychlovky, které se hodí nejen ke svačině, ale i jako studená večeře, když spěcháte. Ovšem nekupujte ty, které jsou plné "éček", vyrobte si své vlastní, kterým neodolá ani největší gurmán!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Důchody

13. důchod pro Čechy? Maláčová i expert…

Jak dál s důchody v Česku? Andrej Babiš (ANO) tvrdí, že je chce „napravovat křivdy“, i když již dosáhl…

celý článek »

Krimi

Podezřelé úmrtí mladíka (†16) na Vysočině:…

Podivný případ vyšetřuje od soboty policie na Vysočině. Nedaleko idylické vesničky Sobíňov na Havlíčkobrodsku…

celý článek »

Politika

Nevěsty džihádistů na svobodě: Hrozba i…

Příběhy zajatých manželek džihádistů dokumentovaly válečné reportérky Lenka Klicperová a Markéta…

celý článek »

Události

Ochutnali jsme pro vás jedovaté houby. Nehledejte…

Houbařská sezona stále nekončí, jsou přesvědčeni experti z  České mykologické společnosti. Blesk…

celý článek »