Snad žádné jiné letní ovoce nechutná tak sladce! Už teď jsou jich všude plné stánky. Můžete si je samozřejmě dát samotné. Ale ještě lepší je připravit si z nich jeden z našich vynikajících dezertů.
Bojíte se, že to, co teď seženete na pultech, ještě nemá s pravými jahodami nic společného? Bojíte se zbytečně! Jistě, žádné kupované jahody se nevyrovnají těm, které si vypěstujete na zahrádce, ale ty, které jsme už ochutnaly, nás jasně dokázaly přesvědčit o tom, že je tu sezona jahod.
Ze začátku se jich samozřejmě nemůžeme nabažit jen tak samotných, pokud ale přemýšlíte, že byste si dali nějaký odlehčený dezert, nemůžete si vybrat lepší ovoce, než jsou právě jahody!
Jahodový páj přelitý tenkou vrstvou želatiny je plný pudinkového krému a šťavnatých sladkých jahod. Pokud hledáte ideální moučník po letním nedělním obědě, je to právě tenhle.

Tento páj je plný pudinkového krému a šťavnatých, sladkých jahod. Pokud hledáte ideální moučník po letním nedělním obědě, je to právě tento.celý článek
Klasická piškotová roláda nikoho neurazí. Tato křehká roláda s jahodami ale všechny dostane do kolen. Nezapomeňte, že v jednoduchosti je krása, proto jsou základem jen lehké těsto a hříšná náplň ze šlehačky a sladkých jahod.

Klasická piškotová roláda nikoho neurazí. Tato křehká roláda s jahodami ale všechny dostane do kolen.celý článek
Muffiny už jistě dávno znáte. Vyzkoušeli jste ale upéct i jejich menší bratříčky – cupcaky? Tyto malé, roztomilé dezerty jsou ideální na piknik, párty nebo jen tak do ruky pro děti. Variantu s jahodami si ale zamilují úplně všichni.

Malé, roztomilé cupcaky jsou ideální dezert na piknik, párty, nebo pro malé děti. Ty s jahodami si ale zamilují úplně všichni.celý článek
Pavlova je úžasně lehký křehký dezert, který se rozplývá na jazyku. Vytvořil ho už v roce 1926 kuchař v hotelu Wellington, a to na počest ruské baleríny Anny Pavlovové a inspirovat se prý dal její baletní tutu sukénkou. Ta byla světle zelená, takže původní pavlova byla ozdobena kiwi. Varianta s jahodami je ale chuťově snad ještě lepší.

Pavlova je úžasně lehklý, křehký dezert, který se rozplývá na jazyku. S jahodami jde pak o naprostou klasiku.celý článek
Jahody a smetana jsou dvojicí, která vás dokáže vytáhnout z každého splínu. Pokud kombinace těchto dvou plných chutí má šanci vás nikdy neomrzet, vyzkoušejte ji jako základ lahodných koláčků právě se šlehačkou a čerstvými jahodami.

Milujete jahody se smetanou? Pak vyzkoušejte tento recept na lahodné koláčky. Jahod i smetany jsou totiž plné.celý článek