VIDEO: Albert škola vaření: Krůtí roláda podle Zdeňka Pohlreicha | Recepty.Blesk.cz

VIDEO: Albert škola vaření: Krůtí roláda podle Zdeňka Pohlreicha

Lahodná roláda plněná fáší vás dostane!
Lahodná roláda plněná fáší vás dostane!
Foto: Albert
28.04.2015 / 06:00

Vyzkoušejte skvělou krůtí roládu podle šéfkuchaře Zdeńka Pohlreicha. S naším videm ji krok za krokem zvládne každý a navíc se naučíte vykostit krůtí stehno.

Foto: Albert  

Hodit do hrnce několik přísad a míchat je pro amatéry. Ostatně jste se již přesvědčili v minulém díle, kde jste museli vykostit kuře, že vás šéf na jednom místě nenechá. A jelikož porcování kuřete máte už jistě v malíku, naučíte se dnes vykostit stehno. A ještě k tomu krůtí. Vykostěná krůtí stehna s kůží nejsou úplně běžně k dostání, proto doporučujeme tento krok nepřeskakovat. A navíc tím můžete zapůsobit na hosty. Dále zjistíte mimo jiné, jak a proč vytáhnout ze stehna šlachy a proč je důležité, aby obsahovalo i kůži.

Roláda a náplň - nerozlučná dvojka

Roláda bez náplně je jako jíst polévku vidličkou – nepředstavitelné. Naše speciální náplň se nazývá fáš. Malou nápovědou je, že se jedná o masovou náplň. Překvapení naleznete uvnitř pořadu a pak také uvnitř rolády. Jakmile zatočíte roládu, nemusíte se bát nekonečného svazování, při kterém by vám mohly chybět ještě tak tři ruce na přidržování. Náš šéfkuchař zvolil celkem snazší způsob – alobal, ve kterém ji lze rovněž upéct.

Bez přílohy ani ránu

Co by to bylo za sváteční pokrm bez přílohy. Mezitím, co se roláda pěkně peče, se vrhneme na přílohu. Tentokrát jsme vsadili na osvědčenou klasiku – bylinkové brambory. Brambory jsou jednou z nejčastějších příloh u nás a dohromady s bylinkami získají nevídaný nádech čerstvosti i přesto, že jsou na talíři teplé.

 

Další variace na téma roláda:

 

Krůtí roláda s pažitkou

Foto: Albert

 

Vysmátá krůtí roláda

  Foto: Albert

Středomořská roláda

Foto: Albert

 

 

 

 

 

DALŠÍ RECEPTY:

OHNIVÉ KUŘE

KANČÍ GULÁŠ

 

VYZKOUŠEJTE I JINÉ MASOVÉ RECEPTY

 

 

 

 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Novoroční čočka: Připravte si ji podle Zdeňka Pohlreicha nebo Karolíny Kamberské

Bez čočky to na Nový rok zkrátka nejde. Pokud si příliš nepotrpíte na tu klasickou na kyselo, inspirujte se recepty slavných kuchařů. Třeba vás nadchne ta s vepřovou pečení Romana Pauluse nebo čočkový salát s pošírovaným vejcem

Zelená rajčata nevyhazujte! Připravte z nich řízečky, čatní nebo je sterilujte

Pokud se vám letos úroda rajčat skutečně vyvedla, pak je možné, že vám jich ještě spousta nedozrálých zůstala na keříčcích. Nezoufejte a nevyhazujte je, můžete je skvěle využít v kuchyni.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz