Tipy a triky pro všechny kuchaře i kuchařky. Nejste si jistá, jak dlouho můžete doma skladovat čerstvé maso, nebo nevíte, jak připravit správně hamburger? Čtěte dál!
Jak dlouho vydrží maso v lednici?
Pokud je čerstvé, namleté a skladované v dobrých podmínkách, můžete ho mít v ledničce dva až tři dny. Tato doba se dá prodloužit ještě tím, že nakrájené maso před mletím osolíte. Sůl maso přirozeně konzervuje, zvyšuje jeho pojivost i lepivost, prostě vám bude při zpracování lépe držet pohromadě.
Nejlepší a nejlevnější recepty z mletého masa, které si zamilujete
Jídla připravená z mletého masa patří mezi nejoblíbenější. Ta, na která jsme pro vás připravily recepty, jsou levná, rychle hotová a vynikající. Hlavně…celý článek
Kvalitní maso
Nechcete si kupovat předem namleté maso, o jehož stáří i kvalitě se dá pochybovat? Dobrý řezník vám namele před vašima očima kousky, které si sama vyberete. A bude znát i podrobnější informace o původu a kvalitě masa. Pokud ne, hledejte jinde.
Jak na bezchybnou sekanou
Praská vám sekaná? Stane se to v případě, kdy dostatečně nepropracujete maso s ostatními surovinami. Máme na to docela jednoduchou pomoc: hned, jakmile v míse všechno promícháte, vezměte směs do ruky a z výšky asi třiceti centimetrů ji zase pusťte zpátky. Několikrát to zopakujte, a tím masu zvýšíte soudržnost.
Jak na správný hamburger
Nikdy by neměl být víc propečený než dorůžova, tedy medium. Při dlouhém pečení nebo grilování ztrácí šťavnatost i vláčnost.