V hlavní roli zelí: Lahodné závitky s mletým masem a hřejivý guláš | Recepty.Blesk.cz

V hlavní roli zelí: Lahodné závitky s mletým masem a hřejivý guláš

Foto: shutterstock.com
05.10.2016 / 06:00

Krásná podzimní hlávka zelí, to je dobrý a levný základ pro skvělý rodinný oběd. A pro milovníky masa přidáme ještě kousek vepřového, uzeného nebo trošku mletého masa. Každý si zkrátka přijde na své.

 

Zelné závitky naplněné mletým masem a k tomu silná rajčatová omáčka. Ideální oběd nebo teplá večeře, které rozhodně nezatíží váš rozpočet. Navíc se všechno dělá v jednom pekáči, takže vám odpadnou i starosti s hromadou špinavého nádobí. Prostě dokonalé podzimní jídlo.

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Skvělé podzimní jídlo za pár korun.celý článek

Neznám snad lepší roční období na guláše, než je právě podzim. Dušené hovězí nebo vepřové maso, zaprášené hromadou sladké papriky, zkrátka nejvíc chutná, když je za okny déšť. Tento recept připomíná klasický maďarský segedín, ale hlavní roli v něm hrají uzené maso a zelí. Za zkoušku určitě stojí.

Vepřové roládky se zelím

Vepřové roládky se zelím

Rolády jsou skvělé, protože do nich můžete dát cokoliv, na co máte chuť. Tak proč ne třeba zelí?celý článek

Milujete masové rolády? Pak si místo španělského ptáčka připravte tentokrát roládu z vepřové krkovičky a dovnitř zamotejte vymačkané kysané zelí. Nejlépe chutná s bramborovými noky.

Záhorácký guláš se zelím

Záhorácký guláš se zelím

Segedín tak trochu jinak - s vepřovým a uzeným masem.celý článek

 

Další báječné recepty na zelí, brambory a další sezonní ingredience najdete v nejnovějším čísle měsíčníku Blesk vaše recepty, které pořídíte na novinových stáncích za pouhých 7,90 Kč.

Blesk vaše recepty, říjen 2016

 

 

Diskuse k článku

.

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Svědectví z nemocnice, ve které leží Gott:…

Karel Gott (78) byl o víkendu náhle převezen do nemocnice! Podle prvních informací to bylo kvůli…

celý článek »

Krimi

Strach o zdraví pašeračky Terezy? Lidé na…

Poslední lednový den se na internetu objevila petice za přeložení české pašeračky heroinu z pákistánského…

celý článek »

Tajemno

UFO vyfotili nad Mount Everestem. V takové…

Nad nejvyšší horou světa byl vyfocen neidentifikovatelný létající objekt neboli zkráceně UFO. Odborníci…

celý článek »

Příběhy

Ruský web oznámil smrt hokejisty Filippiho.…

Tohle si ruský server Meduza za rámeček nedá. V pondělí večer se na jeho webu objevila informace…

celý článek »