Hit internetu: Vynikající cheesecake jen ze tří ingrediencí | Recepty.Blesk.cz

Hit internetu: Vynikající cheesecake jen ze tří ingrediencí

...
Foto: YouTube.com/Ochikeron
29.01.2017 / 06:00

Nadýchaný, voňavý, chutný, ale především rychle hotový. Takový moučník je splněným snem každé kuchařky i kuchaře. Není divu, že video s návodem na jeho přípravu má už téměř deset milionů zhlédnutí. Ochutnejte ho i vy, recept na tento cheesecake ze tří ingrediencí najdete v článku.

Na internetu "frčí" video japonské youtuberky Ochikeron. Svým fanouškům v něm ukazuje, jak snadná a rychlá může být příprava cheesecaku. Nadýchaný dezert, který se ve skutečnosti v překladu jmenuje japonský bavlněný sýrový koláč, si díky téhle mladé ženě už našel cestu do celého světa.

 

V naší hektické době, kdy se snažíme ušetřit každou minutu, je chutný pečený moučník, který je rychle hotový, doslova výhrou. Výhodou je i to, že na jeho upečení nemusíte mít doma žádné zvláštní ingredience. Stačí vám vajíčka, smetanový sýr a čokoláda.

 

Je jen na vás, zda máte, stejně jako Japonka Ochikeron, více rádi bílou čokoládu, ze které sladkou dobrotu na videu připravuje nebo použijete čokoládu mléčnou či tu s vysokým obsahem kakaa. Výsledek bude vždy dokonalý! Celý recept najdete níže pod videem.

 

360p 240p
Připravte si skvělý cheesecake jen ze tří ingrediencí! • 


Ingredience:


  • 3 vejce
  • 120 g bílé čokolády
  • 120 g krémového sýra (mascarpone, ricotta, Lučina, Philadelphia...)

 

Postup:


1. Vajíčka rozklepněte a bílky opatrně oddělte od žloutků. Pozor, aby se do nich nedostal ani kousek žloutku, nevyšlehali byste totiž tak dokonalý sníh.

 

2. Čokoládu rozlámejte na kousky a ve vodní lázni opatrně rozpusťte, aby v ní nebyly žádné hrudky. Pozor, miska se nesmí dotýkat vodní hladiny, jinak by se čokoláda mohla začít připalovat.

 

3. Odstavte, nechte chvilku zchladnout a vmíchejte smetanový sýr. Použít můžete třeba mascarpone. Do hladké hmoty pak důkladně vmíchejte žloutky.

 

4. Mezitím si dejte předehřát troubu na 170 °C a vyšlehejte z bílků tuhý nadýchaný sníh. Že je hotový, poznáte tak, že vám při otočení misky dnem vzhůru nezačne vytékat ven.

 

5. Sníh opatrně po částech vmíchávejte do sýrovo-čokoládovo-žloutkové hmoty, dokud se vše důkladně nespojí.

 

6. Dortovou formu vyložte papírem na pečení nebo lehce vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní připravené těsto a obalte ji zvenku důkladně alobalem, aby se do formy nedostala žádná voda.

 

7. Naplněnou formu pak postavte na hlubší plech, nalijte do něj vařící vodu, aby sahala asi do třetiny výšky formy, a vložte do vyhřáté trouby.

 

8. Po 15 minutách pečení snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších 15 minut. Pak troubu vypněte a cheesecake v ní nechte ještě 15 minut dojít.

 

9. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.


Zdají se vám krémové sýry v obchodech drahé? Vyrobte si domácí ricottu! Tady je na ni recept:


VIDEO: Jak na domácí ricottu? Zvládne ji každý a hodí se na těstoviny i na cheesecake

VIDEO: Jak na domácí ricottu? Zvládne ji každý a hodí se na těstoviny i na cheesecake

Vyrobit si domácí ricottu není ani zdaleka tak složité, jak byste možná čekali. A navíc ušetříte, protože doma si ji vyrobíte prakticky za hubičku.…celý článek

Diskuse k článku

.

Nejlepší švestkové čatní: Kořeněná omáčka, která se hodí k masu, sýrům či rybám

Máte doma přebytek švestek, jablek a nevíte, co s nimi? Zkuste čatní. Tahle původně indická dobrota je trochu sladká, trochu kyselá a kořeněná hustá omáčka, se kterou se dochucují pokrmy, aby měly výraznější chuť. Pochází z

Nejlepší švestkové recepty! Koláče, knedlíky, záviny nebo omáčka k masu

Švestky jsou nejen chuťovka, ale taky lék. Pomáhají chránit srdce a cévy, snižují cholesterol a pomáhají při zácpě. V podzimních dezertech nebo v kombinaci s masem chutnají výtečně. Tyhle recepty musíte vyzkoušet!

Banánové proteinové palačinky. Dezert, který si můžete dopřát bez výčitek každý den!

Snažíte se držet dietu nebo si chcete udržet váhu a nemůžete se obejít bez sladkého? Zkuste proteinové palačinky podle našeho receptu. Jejich příprava je snadná, rychlá a navíc vám dodají spoustu bílkovin a minimum cukrů.

Nejlepší podzimní dezerty z jablek! Štrúdly, jablečník nebo mřížkový koláč

Jsou štavnatá a chutnají skvěle. Navíc je právě teď jejich sezona, tak toho využijte a připravte z nich nějakou sladkou dobrotu nejen na neděli. 

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Richard Genzer má novou lásku? Vášnivá líbačka…

Nejenže má teď nový kšeft v podobě účasti ve StarDance, ale kromě toho se zřejmě Richardu Genzerovi…

celý článek »

Krimi

Drama Čechů v Chorvatsku: Autobusu prasklo…

Před čtvrtou hodinou ranní probudila v sobotu české turisty na cestě z Brna do chorvatské Makarské…

celý článek »

Svět

Pavučina pohltila pobřeží v dovolenkovém…

Nejen v Česku dochází kvůli zvyšující se teplotě ovzduší k úkazům, na které nejsme zvyklí. V Řecku…

celý článek »

Ročník 2018/19

Lídr Sparty Stanciu: Pořád tvoříme lepší…

Při přechodu na rozestavení 3-5-2 se posunul do středu pole. A doručil jeden z nejlepších zápasů…

celý článek »