Klasické koblihy: Jsou hříšně dobré a směšně snadné | Recepty.Blesk.cz

Klasické koblihy: Jsou hříšně dobré a směšně snadné

Foto: shutterstock.com
21.10.2015 / 06:00

Jsou dokonalé, nadýchané a naplněné lahodným džemem, proto nad jejich kalorickou hodnotou raději nedumejte. Usmažte si je čerstvé například k nedělnímu obědu. Jako hlavní chod po polévkách, jako jsou gulášová nebo zelňačka, jsou prostě božské.

 

 

Budete potřebovat (na 16 koblih):

* 500 g polohrubé mouky

* trochu hladké mouky na poprášení

* 30 g másla

* 90 g cukru

* 7 g sušeného droždí

* 2 rozšlehaná vejce

* 100 ml vlažného mléka

* 100 ml vlažné vody

* slunečnicový olej

* ovocný džem

* moučkový cukr na poprášení

 

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Nad omáčky není! Řeč je samozřejmě o těch klasických, českých, které tolik milujeme. I když jste třeba přešli na dietnější stravu, jednou za čas si…celý článek

 

Postup:

Do velké mísy nasypte mouku a přilijte rozpuštěné máslo. Vmíchejte cukr a sušené droždí. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj rozšlehaná vejce, mléko a vodu a okamžitě začněte vypracovávat hladké a pružné těsto. Vypracované těsto přesuňte do mísy vytřené olejem, přikryjte potravinovou fólií taktéž potřenou olejem a nechte na teplém místě kynout asi hodinu a půl.

 

Po vykynutí přesuňte těsto na pomoučený vál a rozdělte ho na 16 částí. Z každé vytvarujte kuličku, tu dál rozválejte na placku a tu naplňte zhruba jednou kávovou lžičkou ovocného džemu. Těsto nahoře pevně spojte, aby se slepilo, a naplněné koblihy přikryjte na válu látkovou utěrkou a nechte asi 30 minut kynout.

 

Na pánvi rozehřejte silnou vrstvu oleje a vkládejte do ní koblihy tou stranou, která byla na vále nahoře. Smažte je po obou stranách pozvolna, aby měly šanci prosmažit se i uvnitř. Po osmažení odsajte přebytečný tuk papírovými utěrkami a před podáváním koblihy lehce přes síto poprašte moučkovým cukrem.

Diskuse k článku

.

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Seriály, filmy, kino a TV

Po natáčení drsné probuzení! Rodinu z Výměny…

V novém díle Výměny manželek na sebe upoutala pozornost především rodina z Nového Sedla, kde jedno…

celý článek »

Krimi

Dcera (†15) se udusila před jeho očima:…

Byla to mladá a zdravá dívka. Zničehonic se ale začala dusit v kuchyni, zkolabovala a zemřela před…

celý článek »

Česko

Tipy na víkend: Vyhrabte si svoji kostru!…

Neseďte doma a nekoukejte se jen na televizi nebo z okna! Vyrazte ven, do přírody, za poznáním! Pokud…

celý článek »

Svět

V Sýrii utichnou zbraně, dohodli USA a Turci.…

Turecko a Spojené státy se dohodly na pětidenním klidu zbraní v severní Sýrii. Oznámil to ve čtvrtek…

celý článek »