Klasické koblihy: Jsou hříšně dobré a směšně snadné | Recepty.Blesk.cz

Klasické koblihy: Jsou hříšně dobré a směšně snadné

Foto
Foto: shutterstock.com
21.10.2015 / 06:00

Jsou dokonalé, nadýchané a naplněné lahodným džemem, proto nad jejich kalorickou hodnotou raději nedumejte. Usmažte si je čerstvé například k nedělnímu obědu. Jako hlavní chod po polévkách, jako jsou gulášová nebo zelňačka, jsou prostě božské.

 

 

Budete potřebovat (na 16 koblih):

* 500 g polohrubé mouky

* trochu hladké mouky na poprášení

* 30 g másla

* 90 g cukru

* 7 g sušeného droždí

* 2 rozšlehaná vejce

* 100 ml vlažného mléka

* 100 ml vlažné vody

* slunečnicový olej

* ovocný džem

* moučkový cukr na poprášení

 

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Nad omáčky není! Řeč je samozřejmě o těch klasických, českých, které tolik milujeme. I když jste třeba přešli na dietnější stravu, jednou za čas si…celý článek

 

Postup:

Do velké mísy nasypte mouku a přilijte rozpuštěné máslo. Vmíchejte cukr a sušené droždí. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj rozšlehaná vejce, mléko a vodu a okamžitě začněte vypracovávat hladké a pružné těsto. Vypracované těsto přesuňte do mísy vytřené olejem, přikryjte potravinovou fólií taktéž potřenou olejem a nechte na teplém místě kynout asi hodinu a půl.

 

Po vykynutí přesuňte těsto na pomoučený vál a rozdělte ho na 16 částí. Z každé vytvarujte kuličku, tu dál rozválejte na placku a tu naplňte zhruba jednou kávovou lžičkou ovocného džemu. Těsto nahoře pevně spojte, aby se slepilo, a naplněné koblihy přikryjte na válu látkovou utěrkou a nechte asi 30 minut kynout.

 

Na pánvi rozehřejte silnou vrstvu oleje a vkládejte do ní koblihy tou stranou, která byla na vále nahoře. Smažte je po obou stranách pozvolna, aby měly šanci prosmažit se i uvnitř. Po osmažení odsajte přebytečný tuk papírovými utěrkami a před podáváním koblihy lehce přes síto poprašte moučkovým cukrem.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Zpověď Petry Němcové o těžkém porodu syna:…

Česká supermodelka a filantropka Petra Němcová (40) úplně poprvé promluvila o dramatickém porodu…

celý článek »

Svět

Koronavirus ONLINE: Itálie hlásí třetí oběť,…

Už třetí úmrtí v důsledku nového koronaviru ohlásila Itálie. Zemřela tu starší žena s rakovinou,…

celý článek »

České celebrity

Co dohnalo Erbovou, Buzkovou či Dolly Buster…

Leckteré ženy si vycpávají podprsenky, aby měly zdánlivě větší poprsí. Jenže ani ty, které jsou obdařené…

celý článek »

VIP sport

Fotbalista Slavie vytasil culíky: Proč vypadal…

Co je to za rozkošnou holčičku? Záložník fotbalové Slavie Peter Olayinka (24) rozzářil Eden novým…

celý článek »