Klasické koblihy: Jsou hříšně dobré a směšně snadné | Recepty.Blesk.cz

Klasické koblihy: Jsou hříšně dobré a směšně snadné

Foto: shutterstock.com
21.10.2015 / 06:00

Jsou dokonalé, nadýchané a naplněné lahodným džemem, proto nad jejich kalorickou hodnotou raději nedumejte. Usmažte si je čerstvé například k nedělnímu obědu. Jako hlavní chod po polévkách, jako jsou gulášová nebo zelňačka, jsou prostě božské.

 

 

Budete potřebovat (na 16 koblih):

* 500 g polohrubé mouky

* trochu hladké mouky na poprášení

* 30 g másla

* 90 g cukru

* 7 g sušeného droždí

* 2 rozšlehaná vejce

* 100 ml vlažného mléka

* 100 ml vlažné vody

* slunečnicový olej

* ovocný džem

* moučkový cukr na poprášení

 

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Nad omáčky není! Řeč je samozřejmě o těch klasických, českých, které tolik milujeme. I když jste třeba přešli na dietnější stravu, jednou za čas si…celý článek

 

Postup:

Do velké mísy nasypte mouku a přilijte rozpuštěné máslo. Vmíchejte cukr a sušené droždí. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj rozšlehaná vejce, mléko a vodu a okamžitě začněte vypracovávat hladké a pružné těsto. Vypracované těsto přesuňte do mísy vytřené olejem, přikryjte potravinovou fólií taktéž potřenou olejem a nechte na teplém místě kynout asi hodinu a půl.

 

Po vykynutí přesuňte těsto na pomoučený vál a rozdělte ho na 16 částí. Z každé vytvarujte kuličku, tu dál rozválejte na placku a tu naplňte zhruba jednou kávovou lžičkou ovocného džemu. Těsto nahoře pevně spojte, aby se slepilo, a naplněné koblihy přikryjte na válu látkovou utěrkou a nechte asi 30 minut kynout.

 

Na pánvi rozehřejte silnou vrstvu oleje a vkládejte do ní koblihy tou stranou, která byla na vále nahoře. Smažte je po obou stranách pozvolna, aby měly šanci prosmažit se i uvnitř. Po osmažení odsajte přebytečný tuk papírovými utěrkami a před podáváním koblihy lehce přes síto poprašte moučkovým cukrem.

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Osud malého Adámka (10) rozplakal i Krainovou!…

Případ malého Adámka (10), kterého nechali dlouhých 13 minut krvácejícího a bez pomoci v pardubické…

celý článek »

Krimi

Neviděli jste mého syna Roberta? Zoufalá…

Strach, panika a zoufalost. To všechno nyní prožívá maminka Roberta Krause z Chebska. Její třináctiletý…

celý článek »

České celebrity

Dara si hraje s ohněm? Zveřejnila písničku…

Ona si nedá pokoj! I když jí už dal expartner Rytmus (41) jasně najevo, aby mu dala pokoj, Dara Rolins…

celý článek »

Události

„Mlátička“ Ondráček dostal metál od bojovníků…

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček obdržel tento týden ocenění od Českého svazu bojovníků za svobodu…

celý článek »